Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ηγετική φυσιογνωμία της Εκκλησίας και του Ελληνισμού

Αλέξης Τσίπρας: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ηγετική φυσιογνωμία της Εκκλησίας και του Ελληνισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τη θλίψη του για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα φωτεινό παράδειγμα πνευματικότητας με βαθύ κοινωνικό και θεολογικό έργο.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ως μια ηγετική φυσιογνωμία της Εκκλησίας και του Ελληνισμού, η οποία με τόλμη διέδιδε τις οικουμενικές αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης, αντιπαλεύοντας το μίσος και τον εθνικισμό.

Τόνισε τη διεθνή ακτινοβολία του εκλιπόντος πνευματικού ηγέτη, αναφερόμενος στην προσφορά του στην Αφρική, την υποστήριξή του στους φοιτητές της κατάληψης της Νομικής κατά της Χούντας, τον ιστορικό του ρόλο στην αναγέννηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και τα έργα του στη γειτονική χώρα.

Επίσης, εξήρε τη συμβολή του στον διαθρησκευτικό διάλογο, τη στήριξή του στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και την προώθηση της ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή που είχε τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, να συνεργαστεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο σε μια ειλικρινή και εποικοδομητική βάση, αποφέροντας σημαντικούς καρπούς στο έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που ένιωσε μέσα από τον ουσιαστικό και ανθρώπινο διάλογο που διατηρούσε με τον εκλιπόντα, πέρα από θέσεις και αξιώματα.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Με θλίψη αποχαιρετώ σήμερα τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ένα φωτεινό παράδειγμα πνευματικότητας με βαθύ κοινωνικό και θεολογικό έργο

»Mία ηγετική φυσιογνωμία της εκκλησίας και του ελληνισμού που με τόλμη διέδιδε πάντοτε τις οικουμενικές αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης, απέναντι στο μίσος και τον εθνικισμό.

»Έναν πνευματικό ηγέτη με διεθνή ακτινοβολία που με την προσφορά του στην Αφρική, την υποστήριξή του στους φοιτητές της κατάληψης της Νομικής εναντίον της Χούντας, τον ιστορικό ρόλο του στην αναγέννηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και τα έργα που υποστήριξε στη γειτονική μας χώρα, τον ενεργό ρόλο του στον διαθρησκευτικό διάλογο, την στήριξη του στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και στην ειρήνη και συνεργασία στα Βαλκάνια, έδωσε ένα πανανθρώπινο μήνυμα που είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ.

»Αισθάνομαι τιμή που ως πρωθυπουργός είχα τη δυνατότητα να έχω μαζί του μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία που απέφερε σημαντικούς καρπούς στο έργο της εκκλησίας της Αλβανίας.

»Αλλά ακόμη μεγαλύτερη τιμή που είχα τη τύχη να διατηρώ μαζί του έναν ειλικρινή διάλογο, μια ουσιαστική και ανθρώπινη επικοινωνία, πέρα και έξω από θέσεις και αξιώματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στους μνημονιακούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, στην ολιγαρχία και την κλεπτοκρατία

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...