ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ελληνική Ομογένεια, Μάιρα Μυρογιάννη, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κα Μάιρα Μυρογιάννη, επισκέφθηκε το Παρίσι, όπου συμμετείχε στη συζήτηση με τίτλο «Κλειδιά για την αξιοποίηση του δυναμικού της Ελληνικής Διασποράς», στο πλαίσιο του Delphi Paris Forum II.
Παράλληλα, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς της ομογένειας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Κατά την παρέμβασή της, η κα Μυρογιάννη παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027, τονίζοντας τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την ανάπτυξη δικτύων και δομών της Ομογένειας, με έμφαση σε σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Προξενικές Αρχές, με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση και την ενίσχυση της επικοινωνίας με τους Έλληνες του εξωτερικού.
Τέλος, υπογράμμισε τις δράσεις για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης δημιουργίας, των Ελληνικών Σπουδών, καθώς και των εκπαιδευτικών και επιστημονικών ανταλλαγών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, επισκέφθηκε τη Fondation Hellénique, όπου συνομίλησε με Έλληνες φοιτητές.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων, κα Σέτα Θεοδωρίδου, καθώς και με μέλη της Κοινότητας, με τους οποία συζήτησε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της περιοχής.
Η κα Μυρογιάννη επανέλαβε τη δέσμευση της ελληνικής πολιτείας να στηρίζει δράσεις που ενισχύουν τους δεσμούς των Ελλήνων της Διασποράς με την πατρίδα.
Η επίσκεψή της ολοκληρώθηκε στη Βιβλιοθήκη Νέων Ελληνικών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, έναν μοναδικό χώρο αφιερωμένο στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας και πολιτισμού.
Η Γενική Γραμματέας συνομίλησε με το προσωπικό της βιβλιοθήκης, η οποία φιλοξενεί πλήθος βιβλίων και χειρογράφων σχετικά με τη νεοελληνική γραμματεία, προσφέροντας πολύτιμες ευκαιρίες μελέτης και έρευνας στη Γαλλία.
























































