ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταμάτης, Νέα Δημοκρατία, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι), Συμβούλιο της Ευρώπης,


















































Νέα αρχεία βαθαίνουν το μυστήριο γύρω από τους συνδαιτυμόνες του Τζέφρι Έπσταϊν
Έγγραφα υποδηλώνουν σχέδιο του Επστάιν για τη δημιουργία «ανώτερης δεξαμενής γονιδίων» μέσω θυμάτων
Πληθώρα διασήμων στα νέα έγγραφα για την υπόθεση Επστάιν - Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την ελίτ
Τι δήλωσε η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς για τις ΣΜΝ «αποκαλύψεις Τζέφρι Επστάιν»
Ποιος είναι ο Βάαλ; Τα νέα έγγραφα για τον Έπσταϊν προκαλούν σοκ εν μέσω ισχυρισμών για «θυσίες»· «Πολύ βαθιά και
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στις εκδηλώσεις μνήμης για την ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος των Ρομά στο Άουσβιτς, συμμετείχε ο γενικός εισηγητής για τους Ρομά και ταξιδευτές του συμβουλίου της Ευρώπης και Βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης.
Η 2α Αυγούστου αποτελεί μια μέρα βαριάς ιστορικής μνήμης για την Ευρώπη.
Τη νύχτα της 2ας προς 3η Αυγούστου 1944, περίπου 4300 Σίντι και Ρομά, άντρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι εξοντώθηκαν από τους ναζί στους θαλάμους των αερίων στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, στο πλαίσιο μιας στυγερής γενοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε περίπου μισό εκατομμύριο Σίντι και Ρομά.
Η επέτειος αυτή μας υπενθυμίζει, σε πιο σημείο μπορεί να φτάσει η ανθρωπότητα, όταν αφήνουμε το ρατσισμό, το φανατισμό, το μίσος, να ριζώνουν στις κοινωνίες μας.
Η μνήμη του ολοκαυτώματος των Σίντι και Ρομά από τους ναζί, αποτελεί μία ηχηρή προειδοποίηση για το παρόν και μια έκκληση για το μέλλον.
Είναι χρέος όλων μας να τη διατηρήσουμε στη συλλογική μας μνήμη ως ανθρώπινη παρακαταθήκη, για να μη ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα ανάλογα εγκλήματα.
Στόχος αυτής της επετείου είναι η αφύπνιση των κοινωνιών μας, έτσι ώστε η Ρομά, οι Σίντι Και όλες οι κοινότητες της Ευρώπης, να ζουν απαλλαγμένες από το μίσος, την βία, τις διακρίσεις, με ισότητα, αξιοπρέπεια και πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
























































