Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Επιτακτική η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας – Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο

Αλέξης Τσίπρας: Επιτακτική η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας – Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist την Παρασκευή 05/09, τόνισε ότι σε περιόδους γεωπολιτικών ανακατατάξεων η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας είναι επιτακτική.

Επισήμανε ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα εξασφαλίζει την προστασία της μέσω αγορών αμυντικών εξοπλισμών, οι οποίοι είναι συχνά πανάκριβοι και όχι πάντα απαραίτητοι.

Υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δαπανήσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς καμία επένδυση στην εθνική αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανασύσταση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η άμυνα δεν περιορίζεται μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά απαιτεί συστημική αντοχή και αξιοπιστία.

Τόνισε ότι η στρατιωτική αποτροπή πρέπει να βασίζεται σε οικονομική ισχύ και σε μια διεκδικητική διπλωματία.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε την περίοδο 2015-2019, λειτουργώντας ως ενεργειακός και εμπορικός κόμβος μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Επίσης, πρότεινε την ανάπτυξη σχέσεων πέρα από την περιοχή, με χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία, με την οποία η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% – Ο Τσίπρας έως και 36%

Ο «Κίμων» γαλανόλευκος – Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ισχυροποιείται για να προστατεύει, να αποτρέπει, να εγγυάται – Ο «Κίμων» επιστρέφει μετά από 2500 χρόνια στην Ανατ. Μεσόγειο

Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...