ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας για την παρενόχλησή του από τους Τούρκους: Είναι δουλειά της ΕΕ, γιατί σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πηγαίναμε, να προστατεύει τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο από την Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας για την παρενόχλησή του από τους Τούρκους: Είναι δουλειά της ΕΕ, γιατί σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πηγαίναμε, να προστατεύει τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Φωτάκη, την Πέμπτη 11/06 στο «7ο ΟΤ FORUM» του «Οικονομικού Ταχυδρόμου«, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό παρενόχλησης του αεροσκάφους του από τουρκικά μαχητικά F-16 κατά τη μετάβασή του στην Κύπρο.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε το επεισόδιο δυσάρεστο και παντελώς αναίτιο, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αυτή της Άγκυρας δεν στράφηκε μόνο εναντίον του, αλλά επηρέασε επίσης τη Γαλλίδα Υπουργό, τον Σλοβάκο ομόλογό του, καθώς και την ιρλανδική αντιπροσωπεία.

«Δεν υπήρχε λόγος. Νομίζω η Τουρκία δεν είχε λόγο να το κάνει, ούτε είχε λόγο να σηκώσει F-16, και δεν αφορούσε μόνο εμένα. Αφορούσε και τη Γαλλίδα Υπουργό. [Δημοσιογράφος: Και τον Ολλανδό].

»Απ’ ό,τι έμαθα αφορούσε και τον Σλοβάκο Υπουργό, αφορούσε και την ιρλανδική, αν έμαθα καλά, αντιπροσωπεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς εδράζεται σε μια διαχρονικά λανθασμένη αντίληψη, με βασική αιτία στη συγκεκριμένη περίπτωση τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, γεγονός που καθιστά κάθε πτήση προς το νησί πηγή «ενόχλησης» για την Άγκυρα.

Αναφορικά με τις διπλωματικές προεκτάσεις, ο Υπουργός σημείωσε ότι ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, έθεσε το ζήτημα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει το συμβάν.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι αποτελεί πλέον ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τοποθετηθεί με τρόπο που να θωρακίζει και να προστατεύει τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο, καθώς οι υπουργοί μετέβαιναν σε ευρωπαϊκό όργανο.

Τέλος, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην όξυνση του κλίματος με δημόσιες τοποθετήσεις που θα εξυπηρετούσαν την τουρκική τακτική, επιλέγοντας να μην τροφοδοτήσει περαιτέρω την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στο Κάιρο για την τριμερή Άμυνα Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» – Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη

Η Τουρκία «έκλεισε» κρατική τράπεζα του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη επειδή φοβάται κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ

Φοβισμένος ο μπουρδολόγος Φιντάν «πουλά μπράτσα» ως «τζάμπα μάγκας» κι επειδή τρέμει μία σύγκρουση το παίζει… «γαλοπούλα» της ειρήνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...