Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αθανασίου σόκαρε με τις δηλώσεις του μέχρι και τη Βρετανία

Ο Αθανασίου σόκαρε με τις δηλώσεις του μέχρι και τη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βρετανία έφτασαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου για το δικαίωμα ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται.

Ο βρετανικός Guardian με ένα εξόχως δηκτικό δημοσίευμα για τον υπουργό Δικαιοσύνης στηλιτεύει τις δηλώσεις – απόψεις του, χαρακτηρίζοντάς τον «ομοφοβικό». Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, «οι δηλώσεις του Αθανασίου είναι σοκαριστικές, καθώς έρχονται την ώρα που οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ομοφυλόφιλων αυξάνονται ραγδαία στην Ελλάδα».

Στο επίμαχο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη χρονιά η Ελλάδα τιμωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διότι απέτυχε να συμμορφωθεί με τις διεθνείς απαιτήσεις για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών.

Όπως τονίζει o Guardian, η Ελλάδα και η Λιθουανία αποτελούν τις δύο μοναδικές χώρες στις οποίες δεν έχει εφαρμοστεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Από τα βέλη της βρετανικής εφημερίδας δεν ξέφυγε ούτε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς επανέφερε παλαιότερες δηλώσεις τους σύμφωνα με τις οποίες η ομοφυλοφιλία «είναι μια διαστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης» και «αρρώστεια» αντίστοιχα.

Ο Αντρέα Γκίλμπερτ, γνωστός ακτιβιστής της LGBT τόνισε στον Guardian: «Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ως μια σύγχρονη χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της. Είναι σοκαριστικό ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια πράγματα. Υποτίθεται πως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να εμφανίζεται σαν να ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς – Άνετη πλειοψηφία για τους Εργατικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...