Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή του Βατικανού για τη σφαγή των χριστιανών φοιτητών στην Κένυα

Οργή του Βατικανού για τη σφαγή των χριστιανών φοιτητών στην Κένυα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η «ανησυχητική αδιαφορία» των επικεφαλής των χωρών της Δύσης ενώπιον των διωγμών των χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο καταγγέλθηκε με έντονο τρόπο στην ακολουθία των Παθών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου.

Καταδικάζοντας «το τζιχαντιστικό μένος των Σομαλών εξτρεμιστών» εναντίον των φοιτητών στην Κένυα, όπου μέλη της Αλ Σεμπάμπ (Αλ Κάιντα) εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του πανεπιστημίου της της Γκαρίσα (Garissa University College) με απολογισμό τουλάχιστον 147 νεκρούς, ο ιεροκήρυκας Ρανιέρο Κανταλαμέσα προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης: «όλοι μας κινδυνεύουμε – οι θεσμοί και οι πολίτες του δυτικού κόσμου – να μετατραπούμε σε Πόντιο Πιλάτο που θα νίπτει τα χείρας του» για την τύχη των χριστιανών.

«Οι χριστιανοί δεν είναι ασφαλώς τα μόνα θύματα της ανθρωποκτόνου βίας σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως δε μπορούμε να αγνοήσουμε ότι σε πολλές χώρες είναι τα θύματα που στοχοθετούνται συχνότερα» από τους εξτρεμιστές.

«Οποιοσδήποτε έχει στην καρδιά του τη δική του θρησκεία δε μπορεί να παραμείνει αδιάφορος μπροστά σε όλο αυτό» υπογράμμισε ο ίδιος, απηχώντας μια άποψη που είχε εκφράσει και ο ίδιος ο Ποντίφικας. Ο Φραγκίσκος είχε καταφερθεί εναντίον της διεθνούς κοινότητας κατηγορώντας την ότι «θέλει να κρύψει» τους διωγμούς εναντίον των χριστιανών.

Ο πατέρας Κανταλαμέσα αναφέρθηκε επίσης στους 21 Αιγύπτιους Κόπτες (μονοφυσίτες) που δολοφονήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο από το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη ενώ «ψέλλιζαν το όνομα του Ιησού», όπως τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr