Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εκτροπή” το σύμφωνο συμβίωσης για την Εκκλησία

“Εκτροπή” το σύμφωνο συμβίωσης για την Εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτροπές χαρακτηρίζει στην επίσημη θέση της η Εκκλησία τις εναλλακτικές μορφές οικογένειας, τονίζοντας σε απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι η οικογένεια και ο γάμος είναι εκκλησιαστικός και κοινωνικός θεσμός που αποτελεί όμως ιδιωτική υπόθεση.

Με αφορμή την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, η Εκκλησία επιλέγει να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και σημειώνει ότι τα λεγόμενά της αφορούν τα μέλη της, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις ακραίες φωνές που ακούστηκαν μέσα από τους κόλπους της.

Επισήμως η Εκκλησία τοποθετήθηκε επικαιροποιώντας παλαιότερη απόφαση της ΔΙΣ, κατά την οποία επισημάνθηκε ότι:

«…σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων –εναλλακτικές μορφές οικογενείας– για την Εκκλησία και τη θεολογία της περί γάμου και οικογενείας συνιστούν ‘εκτροπές’ του οικογενειακού θεσμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε και λειτούργησε επί αιώνες στη ζωή του εκκλησιαστικού σώματος. Ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικό και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας, γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στη σφαίρα του ιδιωτικού βίου».

Παράλληλα «διευκρινίζεται ότι αφετηρία των θέσεων της Εκκλησίας στο ανωτέρω ζήτημα είναι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, που είναι κέντρο της ορθόδοξης Θεολογίας αλλά και θεμελιώδης αρχή στο ελληνικό Σύνταγμα. Από τoν σεβασμό στην αξία του ανθρώπου απορρέει η απόρριψη οποιουδήποτε θεσμού-υποκατάστατου, όπως τo σύμφωνο συμβίωσης, με το οποίο επιχειρείται ο υποβιβασμός της οικογενειακής ζωής στο επίπεδο των αστικών συναλλαγών, για την ανατροπή των οποίων αρκεί μία απλή αλλαγή γνώμης των συμβαλλομένων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr