ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο “ταλιμπανικό” παραλήρημα ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης

Νέο “ταλιμπανικό” παραλήρημα ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αισχρή επίθεση ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, στο κήρυγμά του μετά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr  ο  Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος χοροστάτησε τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του υπήρξε λάβρος εναντίον της Πολιτείας η οποία, όπως είπε, σήμερα «ξεφτιλίζει το μυστήριο του γάμου».

Ο Μητροπολίτης έκανε εκτενή αναφορά στον γάμο, ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί «μυστήριο μέγα της Εκκλησίας μας», συνδέοντάς τον με τον Νυμφώνα του Χριστού στον οποίον καλούμαστε να εισέλθουμε οι πιστοί: «Γάμος είναι η ένωσις ανδρός και γυναικός. Για τον γάμο η νύφη στολίζεται με ό,τι καλύτερο έχει, όπως και ο νυμφίος. Οι συγγενείς και οι φίλοι λαμπρύνουν τη στολή τους και χαίρονται. Ο γάμος είναι γιορτή τιμής και λαμπρότητος», ανέφερε.

«Τελευταία, με τη θεωρία του Μαρξ και τη δημιουργία του κομμουνισμού απεκόπησαν από τον Θεό και ξεφτίλισαν και το μυστήριο του γάμου. Μετέτρεψαν τον γάμο σε μια απλή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και, το χειρότερο από όλα, η Βουλή των Ελλήνων χαρακτηρίζει τον γάμο διαστροφή και ένωση διεστραμμένων ανθρώπων του ιδίου φύλου».

«Ο ίδιος ο Χριστός είναι ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Η Βασιλεία του Θεού παρομοιάζεται με τον Νυμφώνα και εμείς αγωνιζόμαστε να εισέλθουμε στον Νυμφώνα. Οι περιστάσεις, όμως, τα πρόσωπα και οι εμμονές μάς παραπλανούν, διαστρέφουν την αλήθεια για να παραπλανήσουν τον άνθρωπο. Η χάρις της Εκκλησίας, όμως, θα μας βοηθήσει, θα μας στηρίξει να επιτύχουμε τη λαμπρότητα για να μην μείνουμε εκτός του Νυμφώνος του Χριστού», υπογράμμισε στο τέλος του κηρύγματός του ο κ.κ. Αλέξανδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Παρασκήνιο για τη Χάλκη: Οι οδηγίες Ερντογάν και η παρέμβαση Τραμπ

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Συρία: Έλληνες (Ρωμιοί-Ελληνορθόδοξοι) και Μνημεία στο στόχαστρο του νεο-οθωμανικού καθεστώτος της Δαμασκού

Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Ερντογάν στην Άγκυρα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr