Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος στον Καναδά ένοχος για κακοποίηση 11χρονου αγοριού

Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος στον Καναδά ένοχος για κακοποίηση 11χρονου αγοριού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος στον Καναδά, Σεραφείμ Στορχέιν, 67 ετών, βρέθηκε ένοχος από Δικαστήριο του Καναδά για σεξουαλική κακοποίηση αγοριού ηλικίας 11 ετών, που συνέβη το έτος 1985 όταν ήταν ακόμα Αρχιμανδρίτης, γράφει ο “Εθνικός Κήρυκας”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ δεν ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά στην Ορθόδοξη Εκκλησία εν Αμερική, γνωστή σήμερα ως OCA.

Διευκρινίζεται ότι είναι η πρώην Ρωσική Μετροπόλια, στην οποία το Πατριαρχείο της Μόσχας έδωσε μονομερώς αυτοκεφαλία, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται στα Κανονικά Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αναγνωρίζεται μόνο από τη Μόσχα.

Όταν έγινε γνωστή καταγγελία αρχικά, η Σύνοδος των Επισκόπων της OCA έθεσε τον κ. Σεραφείμ σε άδεια την 1η Οκτωβρίου του 2010 και ανέθεσε σε Επιτροπή να διερευνήσει τις κατηγορίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές στις 25 Νοεμβρίου του 2010 στην πόλη Γουίνιπεγκ Μανιτόνα, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου 2010, η Σύνοδος τον έθεσε σε αργία από κάθε ιεροπραξία όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Τώρα που ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία ειδική επιτροπή διενεργεί δική της έρευνα, σύμφωνα με ανακοινωθέν της OCA, ενώ δεν αποκλείεται να προτείνει την καθαίρεσή του από το αξίωμα της αρχιεροσύνης στις τάξεις των Μοναχών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, κατηγορείται ότι κακοποίησε δύο δίδυμα αδέλφια 11 χρονών όταν αυτά ήταν ιερόπαιδες. Βρέθηκε ωστόσο ένοχος για τη μία περίπτωση, διότι στην κατάθεση του άλλου αδελφού υπήρχαν κάποια κενά στη μνήμη και στην αφήγησή του επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχολογικής φύσεως και τυγχάνει υπό την επήρεια των φαρμάκων.

Τα δύο αδέλφια είχαν φιλοξενηθεί στον σπίτι του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος είχε φροντίσει να αποκτήσει εγγύτητα με την οικογένεια και κατά συνέπεια την εμπιστοσύνη των παιδιών. Τα παιδιά κατάθεσαν, σύμφωνα πάντοτε με τα δικαστικά έγγραφα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ περιφερόταν μέσα στο σπίτι γυμνός και ζητούσε από τα παιδάκια να θωπεύουν τα γεννητικά του όργανα.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες περί θωπείας και υποστήριξε ότι έδειχνε στα παιδιά πατρική αγάπη και φροντίδα.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι συζητούσε μαζί τους ζητήματα της εφηβείας, σύμφωνα πάντοτε με τα δικαστικά έγγραφα, στα οποία δεν επιθυμεί να αναφερθεί λεπτομερώς ο «Εθνικός Κήρυκας» λόγω της περιγραφικότητάς τους και από σεβασμό στην ιεροσύνη και την Εκκλησία.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο Τζεφ Γκίντιν, είπε στον δικαστή Κρίστοφερ Μαϊνέλα, ότι η κατάθεση των δύο αδελφών δεν ήταν αρκετή για να καταδικάσει τον πελάτη του, πλην όμως ο δικαστής έκρινε ότι η κατάθεση του ενός θύματος ήταν ξεκάθαρη.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή του τον Ιούνιο, ενώ μέχρι τότε ο κ. Σεραφείμ παραμένει ελεύθερος με εγγυοδοσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Ολική έκλειψη ηλίου: Σε εξέλιξη το σπάνιο φαινόμενο – Live εικόνα από τη NASA

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 8 Απριλίου

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair

Ο Καναδάς έταξε στην Ουκρανία NASAMS, τα πλήρωσε στους Αμερικανούς αλλά ένα χρόνο μετά τίποτα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr