ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεσσαλονίκη: Βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο

Θεσσαλονίκη: Βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη λύπη και την αγανάκτησή της για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στην Θεσσαλονίκη εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, καταδικάζοντας το θλιβερό συμβάν.

Τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου, άγνωστοι, αφού παραβίασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα του τοίχου του νεκροταφείου, εισήλθαν στον χώρο και προκάλεσαν φθορές σε γλάστρες, ανθοστήλες και άλλα μαρμάρινα καλλωπιστικά στοιχεία.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και τη διαλεύκανση των κινήτρων πίσω από “αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες που προσβάλλουν τη μνήμη των μελών της Κοινότητας και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας.

Το αρχαίο εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, που καταλάμβανε έκταση περίπου 300.000 τ.μ., στον χώρο της σημερινής Πανεπιστημιούπολης, καταστράφηκε από τους ναζί.

Τα ταφικά μνημεία λεηλατήθηκαν και διασκορπίστηκαν σε ολόκληρη την πόλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Θεσσαλονίκη σε κινηματογραφικό ρυθμό – Το 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία με την υποστήριξη της Allwyn

Αλλεπάλληλες απειλές για βόμβες σε αεροπλάνα – Απειλή και σε πτήση της Aegean Airlines

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Πώς ξεσκεπάστηκε η απάτη μετά από καταγγελία

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Φιρινίδης και Μανησιώτη ήταν καλά παιδιά, λένε οι συγγενείς – Απορούσαν όμως που τα έβρισκαν τα λεφτά

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Οικογενειακή οργάνωση- Διερευνάται αν η μαμά της συντρόφου έδινε συμβουλές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr