Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Νιμπίρου έρχεται» κηρύττει Αμερικανός εσχατολόγος πάστορας

«Ο Νιμπίρου έρχεται» κηρύττει Αμερικανός εσχατολόγος πάστορας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο προτεστάντης πάστορας Πολ Μπέγκλεϊ (Paul Begley), που κηρύττει προφητείες για το τέλος του κόσμου από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, είπε ότι ο «Πλανήτης Χ» είναι ένα σημάδι της Βιβλικής Αποκάλυψης.

Ο «Πλανήτης Χ», γνωστός και με το όνομα «Νιμπίρου», είναι σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας και τους θρησκόληπτους ένα ουράνιο σώμα που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη Γη.

Όσοι διαδίδουν τις ιστορίες για τον «Νιμπίρου» λένε ότι είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από τη Γη και κάνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 3.600 χρόνια.

Ο πάστορας Μπέγκλεϊ ισχυρίστηκε ότι οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν «αδίστακτο αστέρα» (rogue star) που ξεπέρασε τη Γη πριν χιλιάδες χρόνια και αυτός θα μπορούσε να είναι ο «Νιμπίρου».

Επιστήμονες πρόσφατα βρήκαν στοιχεία για ένα περιπλανώμενο αστέρι που πέρασε από τη διαστημική γειτονιά μας πριν 70.000 χρόνια.

Όσοι πρωτόγονοι πρόγονοί μας κοίταζαν τότε τον ουρανό θα έβλεπαν τα βράδια έναν ελαφρά κόκκινο νάνο.

Ωστόσο, ο πάστορας Μπέγκλεϊ, που πιστεύει ότι οι άνθρωποι ζούμε στη Γη μόλις 6.000 χρόνια, ταύτισε αυτό το περιπλανώμενο αστέρι των επιστημόνων με τον «Νιμπίρου» των αρχαίων.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η αποκάλυψη του «Νιμπίρου» αναφέρεται στο 8ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Τι είναι ο «Πλανήτης Χ»

Με την ονομασία Πλανήτης Χ αναφέρεται υποθετικός πλανήτης του ηλιακού συστήματος πέρα από τον Ποσειδώνα.

Μετά την ανακάλυψη του Ποσειδώνα το 1846, ήταν ευρέως διαδεδομένη η υπόθεση ότι μπορεί να υπάρχει και κάποιος πλανήτης πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα.

Η έρευνα ξεκίνησε στα μέσα στου 19ου αιώνα και κορυφώθηκε στις αρχές του 20ού με την αναζήτηση του Πέρσιβαλ Λόουελ για τον «Πλανήτη Χ».

Ο Λόουελ πρότεινε ότι την υπόθεση του «Πλανήτη Χ» για να εξηγήσει τις φαινομενικές αποκλίσεις των τροχιών των γιγάντων πάγου, και συγκεκριμένα του Ουρανού και του Ποσειδώνα, θεωρώντας ότι η βαρυτική έλξη από ένα μεγάλο ένατο πλανήτη μπορούσε να διαταράξει τον Ουρανό αρκετά ώστε να εξηγήσει τις αποκλίσεις.

Η ανακάλυψη του Πλούτωνα από τον Κλάιντ Τόμπω το 1930 φάνηκε ότι επαλήθευσε την υπόθεση του Λόουελ και ο Πλούτωνας ονομάστηκε επισήμως ο ένατος πλανήτης.

Το 1978 όμως ο Πλούτωνας βρέθηκε ότι ήταν πολύ μικρός για να μπορεί να επηρεάσει βαρυτικά τους αέριους γίγαντες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια σύντομη έρευνα για ένα δέκατο πλανήτη.

Η έρευνα εγκαταλήφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η μελέτη του Ποσειδώνα από τη συσκευή Voyager 2 έδειξε ότι οι ανωμαλίες στην τροχιά του Ουρανού οφείλονταν σε ελαφρά υπερεκτίμηση της μάζας του Ποσειδώνα.

Ακολούθως, από το 1992 και μετά, η ανακάλυψη πολλών παγωμένων σωμάτων με τροχιά παρόμοια ή μεγαλύτερη από αυτή του Πλούτωνα οδήγησε σε διαμάχη για τη θέση του Πλούτωνα ως πλανήτη ή αν θα πρέπει να ταξινομηθούν ξεχωριστά, όπως οι αστεροειδείς.

Το 2006, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση ανακατέταξε τον Πλούτωνα και τα μεγαλύτερα από αυτά τα σώματα ως πλανήτες νάνους, με αποτέλεσμα ο Ποσειδώνας να είναι πάλι ο μακρύτερος από τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος.

Αν και η αστρονομική κοινότητα συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό ότι ο «Πλανήτης Χ», όπως είχε αρχικά οραματιστεί, δεν υπάρχει, έχει αναβιώσει από μερικούς αστρονόμους η ιδέα ότι υπάρχει ένας πλανήτης που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα για να επεξηγηθούν άλλες ανωμαλίες που παρατηρούνται στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα.

Όσον αφορά τον Μάρτιο του 2014, οι παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο υπερύθρων WISE έχουν αποκλείσει την πιθανότητα ύπαρξης ενός πλανήτη στο μέγεθος του Κρόνου μέχρι τις 10.000 ΑΜ και στο μέγεθος του Δία ή μεγαλύτερου μέχρι τις 26.000 ΑΜ.

Παρατηρήσεις στις ομοιότητες τροχιές ακραίων μεταποσειδώνιων αντικειμένων οδήγησαν στην υπόθεση ότι μπορεί να υπάρχει μια υπεργαία με μάζα 2 με 15 φορές η γήινη σε απόσταση ανάμεσα στις 200 και στις 1.500 ΑΜ, με τροχιά με μεγάλη εκκεντρότητα και κλίση στην εκλειπτική. Το υποθετικό αυτό αντικείμενο έχει γίνει γνωστό ως «Πλανήτης Εννέα».

Πριν ένα χρόνο οι οπαδοί του «Νιμπίρου» συνάντησαν τη μήνη του αστρονόμου της NASA, Ντέιβιντ Μόρισον (David Morrison):

«Μου ζητάτε μια λογική εξήγηση σε μια εντελώς παράλογη ιδέα», είπε στο «Big Picture Science», «δεν υπάρχει τέτοιος πλανήτης, δεν υπήρξε ποτέ και πιθανότατα δεν θα υπάρξει και στο μέλλον.

»Αλλά συνεχίζει να αναδύεται ξανά και ξανά!», είπε εξοργισμένος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr