Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πάρο

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πάρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών γιορτάστηκε με λαμπρότητα η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου.

Από την κυβέρνηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο Γεώργιος Μουλκιώτης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Είθε το παράδειγμα της Παναγίας Θεοτόκου να γεμίζει πίστη και ελπίδα τις καρδιές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καθώς αποδεικνύει ότι αυτό το υπέροχο ταξίδι της ζωής έχει ένα βαθύτερο νόημα» τόνισε σε δηλώσεις του, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισήμανε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «σήμερα γιορτάζουν ο Ελληνισμός, η ορθοδοξία, οι απανταχού Έλληνες.

»Γιορτάζουμε την Παναγία μας, την Μητέρα μας, που είναι βαθιά χαραγμένη στην πίστη μας, γιατί αυτή είναι και η ίδια η εθνική μας ταυτότητα.

»Ταυτισμένοι με την ορθοδοξία και την πίστη» και πρόσθεσε ότι «σήμερα γιορτάζουν όλοι οι νησιώτες – το Αιγαίο, οι Κυκλάδες.

»Γιορτάζουμε και εδώ στην Πάρο, την Παναγία την Εκατονταπυλιανή.

»Είναι μια διαφορετική ημέρα, μια χαρμόσυνη ημέρα.

»Στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας για όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο, γιατί η φετινή γιορτή, γίνεται διαφορετικά, κάτω από ένα άλλο περιβάλλον, πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.

»Δεσμευόμαστε ότι σε αυτό το περιβάλλον θα πορευθούμε πάντα με τη δύναμη και την πίστη μας προς την Παναγία, για το καλό του Ελληνισμού. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος υπογράμμισε ότι «σήμερα η ψυχή των Ελλήνων είναι στραμμένη προς την Παναγία την Εκατονταπυλιανή, το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο στον ελλαδικό χώρο. Η Πάρος γιορτάζει το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της.

»Μας τιμούν με την παρουσία τους, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις και πολύς κόσμος που έρχεται για την χάρη της.

»Πιστεύουμε ότι το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς και της προσδοκίας που μας δίνει σήμερα η Παναγία θα μεταφερθεί, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

«Ξεσπά» η μητέρα της Μυρτούς της Πάρου: Δριμύ κατηγορώ για την κατάντια των δημόσιων νοσοκομείων

Βρούτσης: Αυτά είναι τα μέτρα για την οπαδική βία – Πότε ανοίγουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους

Vodafone Posidonia: Για την προστασία των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας

Ολυμπιακός: Προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά Οικονόμου, Κατσαφάδου, Βρούτση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr