Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Εκκλησία της Ελλάδος λέει «όχι» στη Γιόγκα, στα «Rotary» και «Lions» – Θρήνος στα δεξιά «σαλόνια»

Η Εκκλησία της Ελλάδος λέει «όχι» στη Γιόγκα, στα «Rotary» και «Lions» – Θρήνος στα δεξιά «σαλόνια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε μία ακόμα επίδειξη μεσαιωνισμού, καταφέρθηκε ενάντια στη γιόγκα και απαγορεύει στους χριστιανούς να συμμετέχουν στις οργανώσεις «Rotary» και «Lions».

Και τι θα κάνουν τώρα οι Νεοδημοκράτες, που περιφέρονται από «Rotary» σε «Rotary» όταν δεν κάνουν γιόγκα;

Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα στη δεξιά «κουλτούρα», μετά τον αφορισμό από τον Αμβρόσιο του πρωθυπουργού, της υπουργού Παιδείας Κεραμέως και του εθνικού μας Χαρδαλιά.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Ιουνίου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, συζητώντας διάφορα θέματα, ενώ αποφάσισε και την πραγματοποίηση δωρεάς 10 μόνιτορς και ενός κεντρικού σταθμού παρακολούθησης στις ΜΕΘ της χώρας.

Παράλληλα, όμως, η η ΔΙΣ έκανε αναφορά και σε κάποια άλλα ζητήματα, όπως η γιόγκα και τις οργανώσεις «Rotary» και «Lions».

Συγκεκριμένα, η ΔΙΣ, μετά από τις εισηγήσεις της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, υπενθυμίζει στους πιστούς ότι η «γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί “είδος γυμναστικής”.

»Ως εκ τούτου επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η “γιόγκα” τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των Χριστιανών».

Όσον αφορά στις οργανώσεις «Rotary» και «Lions», η ΔΙΣ «αποφάσισε να συστήσει δι’ Εγκυκλίου Σημειώματος στους μητροπολίτες και τον Ιερό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος να απέχουν από κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Rotary και Lions, επειδή δεν περιορίζονται μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα, καθ’ όσον διαθέτουν τυπικό τελετουργίας εισδοχής νέων μελών και καθορίζουν προσευχή που απευθύνεται αδογμάτιστα σε ένα θεό, με την γενική έννοια του όρου και όχι κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας».

Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να σοβαρευτεί.

Τα τυπικά τελετουργίας εισδοχής νέων μελών, όπως αναφέρει, δεν συνιστούν θρησκεία.

Ούτε συνιστά θρησκεία η αδογμάτιστη προσευχή στον Θεό.

Η δογματική προσευχή στον Θεό συνιστά θρησκεία, όχι η αδογμάτιστη. Είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να αγνοεί αυτή τη θεμελιώδη διαφορά;

Να λάβουν επίσης υπόψη τους στη ΔΙΣ (είναι βέβαιο ότι το γνωρίζουν) πως ολόκληρη η δεξιά του… Κυρίου, οι βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ, στα «Rotary» και στα «Lion» ξημεροβραδιάζονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Συνελήφθη ιερέας στην Κρήτη – Έγραψε ότι θα πρέπει να πυροβολούνται αδέσποτα σκυλιά και φιλόζωοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr