Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντονη κριτική στον Τάκη Θεοδωρικάκο από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Έντονη κριτική στον Τάκη Θεοδωρικάκο από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη κριτική από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) δέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξαιτίας δήλωσής του, προφανώς ατυχούς, η οποία όμως μπορεί να ερμηνευτεί ως υπονομευτική στη θρησκευτική ελευθερία που επικρατεί στη χώρα μας, ακόμα ίσως και υπέρ ενός σεκταριστικού διαχωρισμού των Ελλήνων πολιτών.

Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η επικρατούσα θρησκεία (όχι η επίσημη), ωστόσο, πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες, αδιαμφισβήτητης ελληνικότητας, είναι Ρωμαιοκαθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και βεβαίως Έλληνες Εθνικοί.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος στην ανακοίνωσή του, που ακολουθεί, είναι σαφές ότι διαμαρτύρεται όχι μόνο για λογαριασμό των Ελλήνων Εβραίων αλλά και για κάθε Έλληνα άλλου θρησκεύματος.

«Διαβάσαμε με προσοχή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, αλλά είναι άξια απορίας η αναφορά του ότι «έτσι όλοι οι Έλληνες πιστοί στη θρησκεία μας καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση».

»Δηλαδή, οι Έλληνες πιστοί σε άλλη θρησκεία δεν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας που έπληξε τη χώρα μας και τον κόσμο όλο;

»Ή μήπως, για τον κύριο Υπουργό, οι πιστοί άλλου θρησκεύματος δεν είναι και τόσο «Έλληνες», όσο οι συμπολίτες μας Χριστιανοί Ορθόδοξοι;

»Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι Έλληνες, πιστοί όλων των θρησκειών συνέβαλαν -με τη στάση και τις πρωτοβουλίες τους- στον κοινό αγώνα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, θεωρούμε ότι η σχετική δήλωση του κ. Υπουργού προκαλεί διαχωρισμούς και αποκλεισμούς που δεν συνάδουν με το πνεύμα αρμονικής συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας.

»Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Θεοδωρικάκος θα προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις.

»Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες της χώρας ήταν τα πρώτα θεσμικά όργανα Θρησκευτικού σκοπού που από τις 27 Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισαν το ερμητικό κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των χώρων λατρείας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ιερουργών, καθώς και την αναστολή όλων των θρησκευτικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποτρέποντας έτσι κάθε είδους συνάθροιση που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας και τηρούν απαρέγκλιτα και αδιαπραγμάτευτα τις οδηγίες της κυβέρνησης και της επιτροπής επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας.

»Αθήνα, 4 Ιουνίου 2020

»Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΣΕ

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή του για τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση «διαχωρισμού ή αποκλεισμού» των πιστών άλλων θρησκειών από την εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας που έπληξε τη χώρα μας και ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μετέχουν αυτής της προσπάθειας ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

»Αθήνα, 5 Ιουνίου 2020

»Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr