Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Μάνα και δύο κόρες αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση»

Αλβανία: Μάνα και δύο κόρες αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την τελετουργική αυτοκτονία γυναικών εν αναμονή της «ανάστασης νεκρών». Η αλβανική Αστυνομία κάνει λόγο για αίρεση.

Τρεις γυναίκες, μητέρα και δύο κόρες, πιστές μίας αίρεσης, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή, που κηρύσσει η θρησκευτική αυτή αίρεση.

Ως αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους, στα Τίρανα, η 56χρονη Ζανέτα Ιοσίφι και η 30χρονη κόρη της Ανίσα Ιοσίφι, ενώ η 34χρονη αδερφή Μπλέρτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω ασιτίας.

Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο, ο θάνατος από άγνωστη αιτία, του συζύγου της 56χρονης και πατέρα των δυο κοριτσιών και από τότε οι τρεις γυναίκες είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι.

Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τρεις γυναίκες ανήκαν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Οι εκπρόσωποι των μαρτύρων του Ιεχωβά διαψεύδουν ότι οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα των Τιράνων ανήκαν στην αίρεσή τους.

Από την πρώτη στιγμή σύσσωμος ο αλβανικός Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός αλλά και οι ιστοσελίδες μίλησαν για αυτοθυσία μαρτύρων του Ιεχωβά, οργανώσεις των οποίων, όμως, τόσο στα Τίρανα όσο και στην Αθήνα διέψευσαν ότι οι γυναίκες αυτές είχαν σχέση με την κοινότητά τους.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσημα ότι καμία από τις δύο γυναίκες που αυτοκτόνησαν δεν ανήκε στην θρησκευτική μας κοινότητα ούτε είχε ποτέ κάποια σύνδεση με αυτήν.

»Άλλωστε η αυτοκτονία για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται από όσα πρεσβεύει η θρησκεία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.

»Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής βασίζονται στον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και πουθενά δεν προκρίνεται ως επιλογή η αφαίρεση της ή η αυτοκτονία, ως κάτι που ευλογείται από τον Θεό.

»Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα ζητούσε ποτέ από κανέναν άνθρωπο να βάλει τέλος στη ζωή του, διότι η ζωή για Εκείνον είναι ιερή!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής κοινότητας των μαρτύρων του Ιεχωβά.

Αυτοκτονία με νηστεία

Οι αλβανικές Αρχές έδωσαν λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, η τριαντάχρονη Ανίσα Ιοσίφι, με πανεπιστημιακές σπουδές, είχε πεθάνει τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες προτού βρεθεί νεκρή στο σπίτι τους και η μητέρα και η αδερφή της την διατηρούσαν άταφη, τυλιγμένη σε μεμβράνες ταρίχευσης στο κρεβάτι, εν αναμονή της «ανάστασης νεκρών».

Πριν δέκα μέρες όμως πέθανε και η μητέρα, Ζανέτα, ενώ η δεύτερη κόρη της Μπλέρτα, που επέζησε μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ η επιζήσασα αποκάλυψε ότι μαζί με τη μητέρα της τις τελευταίες σαράντα ημέρες απείχαν από φαγητό και νερό, με αποτέλεσμα εκείνη να υποκύψει και η ίδια να φτάσει ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Η ίδια, πάντως, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της Αλβανίας, παρέμεινε αμετανόητη για την πράξη τους ενώ όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τιράνων στο διαμέρισμα βρέθηκε έντυπο υλικό στο οποίο περιγραφόταν το τελετουργικό θρησκευτικής σέχτας.

Γείτονες των γυναικών μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ για παράξενη συμπεριφορά και αυτοαπομόνωσή τους τα δυο τελευταία χρόνια και επισκέψεις διάφορων «περίεργων καλοντυμένων κυρίων».

Η Αστυνομία ερευνά σε βάθος την υπόθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr