Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 δόθηκαν στο Τόκιο με μίζα 1,3 εκατ. ευρώ

Guardian: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 δόθηκαν στο Τόκιο με μίζα 1,3 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο,

Τις ύποπτες κινήσεις 7ψήφιων ποσών σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον γιο του πρώην προέδρου της IAAF Λαμίν Ντιάκ και μάλιστα την παραμονή της απόφασης για το ποια πόλη θα αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, φέρνει στο φως με αποκλειστικό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η γαλλική αστυνομία ήδη ερευνά την κατάθεση του ποσού του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Ο Diack υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ από το 1999 έως το 2003. Το 2014 έγινε επίτιμο μέλος αλλά παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο λόγω της ανάμειξής του στην υπόθεση ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, υπόθεση για την οποία ήδη του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη Γαλλία.

Μιζα με δόσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ποσά κατατέθηκαν τμηματικά και «προφανώς εστάλησαν από την επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης Τόκιο 2020 ή από αυτούς που ενεργούσαν εκ μέρους της, απ’ ευθείας στην τράπεζα Black Tidings της Σιγκαπούρης.

H Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας η οποία ήταν η επιβλέπουσα αρχή της διεκδίκησης, περιορίστηκε να δηλώσεις στη Guardian ότι το γραφείο τύπου της θα είναι κλειστό για μια εβδομάδα λόγω απουσίας του προσωπικού του και συνεπώς αδυνατεί να απαντήσει.

Δεν έχουμε τον τρόπο να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύουμε πως οι Αγώνες δόθηκαν στο Τόκιο επειδή η πόλη παρουσίασε την καλύτερη πρόταση” σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου

Οσο για την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων δηλώνει άγνοια για το τι είχε συμβεί την εποχή της διεκδίκησης και της ανάθεσης.

και πως δεν έχει κάτι να απαντήσει αυτή τη στιγμή. Ο Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του 2020 ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι συνέβη την περίοδο της ανάθεσης. “Δεν έχουμε τον τρόπο να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύουμε πως οι Αγώνες δόθηκαν στο Τόκιο επειδή η πόλη παρουσίασε την καλύτερη πρόταση” σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου της επιτροπής Hikariko Ono.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο «παγκόσμιος» Απόστολος Χρήστου αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον αδερφό του (βίντεο)

DW: Θα αποκλειστεί το Ισραήλ από αθλητικές διοργανώσεις; – Ισραήλ και Ρωσία: Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Τόκιο: Αεροπορικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς – Συγκλονιστικά βίντεο

Guardian: «Η νίκη του Κασσελάκη τον κάνει πλέον έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ελλάδα»

Πότε ξεκίνησαν να φιλιούνται οι άνθρωποι; – Τι υποστηρίζει νέα μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr