Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να μην γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία λόγω Ζίκα ζητούν επιστήμονες

Να μην γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία λόγω Ζίκα ζητούν επιστήμονες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να ματαιωθούν ή να μην γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας ζητούν 150 ειδικοί επιστήμονες για λόγους δημόσιας υγείας, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Ζίκα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στη σχετική επιστολή τους που δημοσιοποίησαν χθες, οι ειδικοί επιστήμονες επικαλούνται τους δυνητικούς κινδύνους που εγκυμονεί ο Ζίκα για την υγεία των 500.000 επισκεπτών, που εκτιμάται ότι θα δεχθεί η χώρα και θα μπορούσαν να μεταφέρουν στις χώρες τους τον ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ωστόσο, τονίζει ότι μία ματαίωση, ή πιθανή αλλαγή του τόπου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα μετέβαλε σε ριζικό βαθμό την εξάπλωση του ιού Ζίκα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ΠΟΥ, “μία ματαίωση, ή μία αλλαγή τόπου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα μετέβαλλε κατά σημαντικό βαθμό τη διεθνή εξάπλωση του ιού Ζίκα”.

“Οι άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν ανά τις χώρες για μία πλειάδα από λόγους, και ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε τον κίνδυνο είναι να ακολουθούνται οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τη δημόσια υγεία”, προσθέτει ο Οργανισμός.

Η Βραζιλία αποτελεί τη χώρα που έχει πληγεί βαρύτερα από τον ιό Ζίκα, με περίπου έναμισι εκατ. ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από το 2015, ενώ ασθενείς της επιδημίας αυτής καταμετρούν περίπου 60 χώρες στον κόσμο ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο «παγκόσμιος» Απόστολος Χρήστου αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον αδερφό του (βίντεο)

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

DW: Θα αποκλειστεί το Ισραήλ από αθλητικές διοργανώσεις; – Ισραήλ και Ρωσία: Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Το Ισραήλ κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για «αθέμιτη σύμπραξη» με την Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr