Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κατερίνα Λέχου πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κατερίνα Λέχου πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου θα είναι η νέα πρωθιέρεια στις τελετές αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξή τύπου τη Δευτέρα.

Το «ντεμπούτο» της νέας πρωθιέρειας θα γίνει την Τετάρτη στις 11:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο κατά την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Nanjing 2014».

Την Τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Ζακ Ρογκ.

Χορογράφος της τελετής θα είναι για μία ακόμα φορά η Αρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.

Η ηθοποιός δήλωσε πως νιώθει τιμή και συγκίνηση «για το καινούργιο μου ταξίδι, ένας ρόλος ζωής που αναπάντεχα συνάντησα».

«Από την πρώτη στιγμή ένιωσα τρελή χαρά για το γεγονός ότι θα γινόμουν η Πρωθιέρεια, σαν μικρό παιδί που άνοιγε το πρώτο του δώρο. Θέλω να πω ότι εάν υπάρχει ελπίδα στο τέλμα που βρίσκεται η εποχή μας, είναι όσα πρεσβεύει ο Ολυμπισμός κι αν καταφέρω κι εγώ να προσθέσω έναν μικρό κόκκο, τότε θα είμαι πολύ ικανοποιημένη» συμπλήρωσε συγκρίνοντας το ρόλο της Πρωθιέρειας με έναν ρόλο στην Επίδαυρο.

Στη νέα Πρωθιέρεια αναφέρθηκε και η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τη νέα Πρωθιέρεια στην Ολυμπιακή Οικογένεια και να τη ευχηθώ κάθε ειτυχία. Από την πρώτη στγμή ενθουσιάστηκα που ενθουσιάστηκε. Εγινε αμέσως μέλος της ομάδας μας και ήδη έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Θέλω να προσθέσω και κάτι για τη χορογραφία της Τελετής της Τετάρτης που θα έχει τίτλο «Καρυάτιδες» και είναι εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες της αρχαιότητας που ήταν όμορφες και λυγερές κόρες και χόρευαν γύρω από αγάλματα της Θεάς Αρτεμις».

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ανάβει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων καθώς είχαν προηγηθεί οι Τελετές για τη διοργάνωση του 2010 στη Σιγκαπούρη και του 2012 για τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων είναι μία διοργάνωση που απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες από 15 ως 18 ετών και αποτέλεσε έμπνευση του προηγούμενου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καπράλος, «η Ελλάδα, όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τώρα στο Nanjing θα δώσει το παρών με τη δική της αποστολή, συνεχίζοντας την παράδοση της αδιάλειπτης παρουσίας σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο «παγκόσμιος» Απόστολος Χρήστου αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον αδερφό του (βίντεο)

DW: Θα αποκλειστεί το Ισραήλ από αθλητικές διοργανώσεις; – Ισραήλ και Ρωσία: Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για ΟΑΚΑ: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης»

Παρίσι 2024: H Ουκρανία απειλεί με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Άνοιξε παράθυρο» για τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr