Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα πρωταθλητισμού από ΑΕΚ, 4 – 1 την Ξάνθη (βίντεο)

Μήνυμα πρωταθλητισμού από ΑΕΚ, 4 – 1 την Ξάνθη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΚ, Βίντεο, Ξάνθη, Ποδόσφαιρο,

Η ΑΕΚ συνέτριψε με 4-1 την Ξάνθη στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είδε το μεγάλο όπλο της επίθεσής του, τον Ούγκο Αλμέιδα, να ρίχνεται στη μάχη του τίτλου πετυχαίνοντας με το «καλημέρα» δύο γκολ (το δεύτερο για… Όσκαρ), αλλά και τον Πατίτο, που τον επέλεξε για το αρχικό σχήμα, να κάνει… όργια μέσα στο γήπεδο, φτιάχνοντας τα δύο πρώτα γκολ και έχοντας συμμετοχή σε όλες σχεδόν τις φάσεις της ομάδας του.

Ο αρχηγός Μάνταλος έβαλε και τη δική του σφραγίδα στο ματς με γκολ (2-0), ενώ ο Ντίντακ ήρθε να ολοκληρώσει μια εύκολη νίκη, γράφοντας το τελικό 4-1.

Η Ξάνθη προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ με την έναρξη του αγώνα. Βγήκε στο γήπεδο με στόχο να πιέσει ψηλά, έχοντας κοντά τις γραμμές της και μη αφήνοντας τους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα για να φτιάξουν παιχνίδι.

Ωστόσο, αυτό το σχέδιο δούλεψε τέλεια μόνο για μερικά λεπτά. Μέχρι να… αναλάβει δράση ο Πατίτο.

Στο 7′ ο Αργεντινός άσος πήρε τη μπάλα από αριστερά και κάνοντας σέντρα με ανάποδο πόδι, βρήκε εκπληκτικά μέσα στην περιοχή τον Αλμέιδα, ο οποίος με προβολή έκανε από κοντά το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ροντρίγκες αποφάσισε να κάνει το… ριπλέι, κάνοντας νέα εξαιρετική σέντρα από αριστερά και ο Μάνταλος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Παρά το σοκ των δύο τερμάτων μέσα σε τρία λεπτά, η Ξάνθη κατάφερε να αντιδράσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι πολύ γρήγορα.

Μόλις στο 12′ και έπειτα από μια φάση διαρκείας, ο Γιουνές πήρε μια κόντρα μέσα στην περιοχή από τον Γκάλο και κατάφερε με πλασέ να μειώσει για τους φιλοξενούμενους σε 2-1.

Όμως, πριν η ακριτική ομάδα… πάρει ανάσα και προλάβει να σκεφτεί ένα πλάνο επανάκαμψης, ήρθε και τέταρτο γκολ σε τέσσερις συνολικά τελικές προσπάθειες μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς.

Στο 16′ ο Αλμέιδα πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, προχώρησε κάποια μέτρα, βρήκε τον χώρο και αναπάντεχα εξαπέλυσε ένα σουτ-ρουκέτα, στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς για το 3-1.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει αυτόν τον… αγγλικό ρυθμό στα αμέσως επόμενα λεπτά και στη συνέχεια άρχισε σταδιακά να πέφτει.

Στο 17′ ο Πατίτο πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, δοκίμασε ένα σουτ, αλλά ο Ζίφκοβιτς μπλόκαρε εύκολα.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει ξανά: ο Λάζιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ και ο Ανέστης απέκρουσε δύσκολα.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία (πάλι για την ΑΕΚ) ήρθε στο 33′.

Ο Μπακάκης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι πήρε μια κεφαλιά – πάσα και έβγαλε τον Λαμπρόπουλο μόνο του απέναντι από τον Ζίφκονιτς, όμως ο Έλληνας αμυντικός «κόλλησε» και έκανε πάσα στο πουθενά αντί να τελειώσει τη φάση.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ξάνθη να προσπαθεί να πιέσει, αλλά την ΑΕΚ να χάνει μια τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και τέταρτο γκολ.

Στο 54′ ο Πατίτο έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, έσκαψε τη μπάλα, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στο δεξιό δοκάρι(!).

Σε δεύτερο χρόνο ο Αργεντινός έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, βρήκε τον τρόπο να την περάσει και πάλι στον Μάνταλο, όμως εκείνος σούταρε εξ επαφής πάνω στον Ζίφκοβιτς!

Στο 59′ η ΑΕΚ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία: ο Αλμέιδα βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Μάνταλο, εκείνος έστρωσε στον Τσιγρκίνσκι, ο Ουκρανός έκανε το πλασέ και ο Ζίφκοβιτς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ξάνθης να απειλήσει, με μια κεφαλιά του Καρασαλίδη, την οποία κατάφερε να αποκρούσει ο Ανέστης.

Στο 66′ η Ένωση έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όταν πάλι ο Πατίτο έκανε κάθετη στον Σιμόες, εκείνος έκανε από πλάγια θέση το πλασέ και είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Ζίφκοβιτς.

Τελικά το τέταρτο γκολ, το οποίο έψαχνε πολύ η Ένωση, ήρθε στο 78′. Έπειτα από μια φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Βάργκας μέσα στην περιοχή, ο Βενεζουελάνος έκανε… τσαφ στην προσπάθειά του να σουτάρει, όμως επωφελήθηκε ο Ντίντακ, που με πλασέ από κοντά νίκησε τον Ζίφκοβιτς και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90′ λεπτά, η Ξάνθη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καθώς ο Νιέτο έκανε ένα πολύ όμορφο σουτ, αλλά ο Ανέστης βρήκε τη μπάλα τόσο, ώστε να σταματήσει αμέσως μετά στο δοκάρι του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Πατίτο (74′ Βάργκας), Μάνταλος, Μπακασέτας (65′ Σιμόες), Αλμέιδα (61′ Αραβίδης).

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50′ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60′ Νιέτο), Λάζιτς (72′ Ράνος), Σολντάνι, Γιουνές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έγραψε Ιστορία ο Ολυμπιακός: Στους «4» του Conference League – Νίκησε στα πέναλτι τη Φενέρμπαχτσε

Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο του ΠΑΟΚ – Έχασε από τη Μπριζ 2-0 στην Τούμπα

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Άρης 2-0 και πρώτη η Ένωση με παιχνίδι παραπάνω

Παναθηναϊκός: Νίκησε με ανατροπή 3-1 τη Λαμία και προσωρινά στην κορυφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr