ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Θερινό Ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους - Κορύφωση της ηλιακής ισχύος
Στο στόχαστρο το πακέτο μαμούθ των 300 δισ. δολαρίων - «Μπροστά του, η συμφωνία Ομπάμα μοιάζει με ψίχουλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης, αυτή τη φορά στο χώρο του αθλητισμού, στρέφεται ενάντια στον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.
Η Αμερικανίδα τερματοφύλακας, Χόουπ Σόλο, κατηγορεί τον Μπλάτερ, πρώην πρόεδρο της FIFA, για σεξουαλική παρενόχληση κατά την τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013.
«Λίγο πριν βγούμε στη σκηνή, ο Μπλάτερ ήταν από πίσω μου και μου έπιασε τα οπίσθια. Σοκαρίστηκα και προσπάθησα να συνέλθω για να παραδώσω το βραβείο μου. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω» υποστήριξε η Σόλο σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα «Tribuna Expresso».
Η Σόλο ήταν τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης.
Τώρα η 36χρονη Σόλο κατηγορεί τον Μπλάτερ για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013 στην κορυφαία παίκτρια της χρονιάς, την Αμερικανίδα Άμπι Γουάνμπαχ.

Για το περιστατικό μίλησε και στη βρετανική εφημερίδα Guardian, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά:
«Είχα σοκαριστεί εντελώς. Έπρεπε να συνέλθω γρήγορα για να παραδώσω στη συμπαίκτριά μου το μεγαλύτερο βραβείο της καριέρας της και να γιορτάσω μαζί της αυτή τη στιγμή. Έμεινα προσηλωμένη σε αυτό».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπλάτερ σχολίασε τις κατηγορίες ως «γελοίες».
Στην ερώτηση γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα το περιστατικό η Σόλο απάντησε πως «δεν είχε δοθεί η κατάλληλη αφορμή», ενώ τόνισε ότι από εκείνη την ημέρα δεν είδε ποτέ ξανά τον Μπλάτερ στην ζωή της:
«Η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό είναι ότι πιο σιχαμερό και πρέπει να σταματήσει. Εκείνη την περίοδο ο Μπλάτερ ήταν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο», προσθέτει.
























































