Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Champions League: Στον δρόμο προς τα αστέρια η ΑΕΚ (βίντεο)

Champions League: Στον δρόμο προς τα αστέρια η ΑΕΚ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Champions League, ΑΕΚ, Βίντεο, Ποδόσφαιρο,

Το «κιτρινόμαυρο» πάρτι στην Ευρώπη συνεχίζεται. Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Σέλτικ στη ρεβάνς ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση στα play off του Champions League καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Ο Γκάλο στο 6΄ και ο Λιβάγια στο 50΄ πέτυχαν τα γκολ της Ενωσης που παρέμεινε αήττητη για 12ο διαδοχικό ευρωπαϊκό ματς και την επόμενη Τετάρτη (22/7) αντιμετωπίζει τη Βιντεότον στην Ουγγαρία στο πρώτο ματς των play off.

Στόχος, η επιστροφή στα «αστέρια»… Το γκολ της πρωταθλήτριας Σκωτίας πέτυχε ο Σινκλέρ στο 79΄.

Μόλις στο 6΄ ο Χούλτ ντύθηκε… Λόπες. Ο Γκάλο έβαλε τη στολή του Κλωναρίδη και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με γκολ-καρμπόν με αυτό που είχε πετύχει στο «Πάρκχεντ».

Σέντρα από αριστερά, αδράνεια των (τραγικών) κεντρικών αμυντικών της Σέλτικ και έξοχο τελείωμα από τον Βραζιλιάνο.

Οι γηπεδούχοι επαναπαυτήκαν στο προβάδισμα, δίνοντας χώρο στους Σκωτσέζους οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο.

Στο 33΄ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με πλασέ πάνω στην κίνηση του Λι Γκρίφιθς, απέναντι σε μια ομάδα η οποία είχε οχυρωθεί στο μισό γήπεδο.

Εκνευρισμένος ο Μάρκο Λιβάγια καλούσε συνεχώς τους συμπαίκτες του να πιέσουν ψηλά και να εκμεταλλευτούν τη δεδομένη αδυναμία των αντίπαλων μπακ να συνεισφέρουν στο build up (οργάνωση παιχνιδιού από την άμυνα) της ομάδας τους.

Η ΑΕΚ έπρεπε να μπει με διαφορετική νοοτροπία στο β΄ ημίχρονο, διαφορετικά ήταν βέβαιο ότι θα αντιμετώπιζε σοβαρούς κινδύνους.

Δεν χρειάστηκε όμως να κάνει πολλά.

Τα έκαναν όλα οι… θαυματουργοί αμυντικοί της Σέλιτκ.

Σε εκτέλεση φάουλ του Χουλτ, ο Λαμπρόπουλος και ο Λιβάγια έπαιξαν… βόλεϊ μέσα στην περιοχή των Σκωτσέζων και ο Κροάτης έγραψε το 2-0 στο 49΄, ανοίγοντας λογαριασμό για την εφετινή σεζόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Σέλτικ βγήκε μπροστά. Ο Ρότζερς έριξε στο ματς τον Μούσα Ντεμπελέ και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε 2-3 τρεις περιπτώσεις, αλλά πότε ο Μπάρκας, πότε ο εξαιρετικός Βασίλης Λαμπρόπουλος δήλωσαν παρόντες. Το ματς είχε πολύ δρόμο ακόμα…

Η Σέλτικ μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο 79΄ μετά από σέντρα του Τίρνι και κεφαλιά του Σινκλέρ ο οποίος μείωσε σε 2-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ανταπεξήλθε άριστα στην πίεση, όμως «έσπασαν καρδιές» όταν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (90+5΄) ο Σιμούνοβιτς έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο διαιτητής σφύριξε τρεις φορές και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, μαζί με τους παίκτες του και 35.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Λιβάγια, Γκάλο, Μάνταλος – Μπράουν

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο (82΄ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (72΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (90+1΄ Τσόσιτς), Λιβάγια.

ΣΕΛΤΙΚ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ (59΄ Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τίρνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75΄ Σινκλέρ), ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr