Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την άβυσσο – Δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στη δημοπρασία του Tattersalls

Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την άβυσσο – Δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στη δημοπρασία του Tattersalls
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιππόδρομος, ΟΠΑΠ,

Η δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στο Newmarket και το πρωτοφανές ενδιαφέρον που επέδειξαν για αγορές καθαρόαιμων ίππων στη δημοπρασία του Τattersalls αναδεικνύονται σε ειδικό αφιέρωμα της παγκοσμίου φήμης ιπποδρομιακής εφημερίδας Racing Post και του ομώνυμου ιπποδρομιακού portal.

«Οι ελληνικές ιπποδρομίες επέστρεψαν από την άβυσσο», επισημαίνει χαρακτηριστικά το εκτενές ρεπορτάζ που φιλοξενείται στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας, το οποίο περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στις ελληνικές ιπποδρομίες τους τελευταίους μήνες, κάνοντας παράλληλα αισιόδοξες εκτιμήσεις για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

«Πρόσφατα οι ελληνικές ιπποδρομίες κατέρρευσαν όπως ο Παρθενώνας, αλλά ορισμένες ενδείξεις στον οίκο δημοπρασιών Tattersalls αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι ακόμη δεν θα παραδοθούν στους αρχαιολόγους.

»Μετά τον διαμελισμό που επικρατούσε εδώ και καιρό λόγω κάποιων ρυθμιστικών ζητημάτων, τα πράγματα επιδεινώθηκαν πολύ περισσότερο στις αρχές του έτους, καθώς ο μοναδικός ιππόδρομος της χώρας –στο Μαρκόπουλο– δεν λειτούργησε για τέσσερις μήνες εξαιτίας μιας διαμάχης», αναφέρει η Racing Post.

Η αιτία για την τετράμηνη αναστολή της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι το γεγονός ότι «οι ιδιοκτήτες και οι προπονητές εξέφραζαν έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση με την αρμόδια αρχή, την Φίλιππο Ένωση Ελλάδος». Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, «οι διαμαρτυρίες αυτές έφτασαν στην κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να επιφέρει ορισμένες τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να καταστεί πιο δημοκρατική η εκλογή των μελών της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, στα πρότυπα της Βρετανικής Αρχής Ιπποδρομιών (BHA)».

Επιπλέον, το ρεπορτάζ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο ΟΠΑΠ μέσω σειράς πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για τη βελτίωση του ιπποδρομιακού προϊόντος. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζεται, ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα χάντικαπ, αναμένεται να εισαχθεί τον Σεπτέμβριο, σε συνεννόηση με τον Phil Smith, πρώην επικεφαλής εκτιμητή της BHA, και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιπποδρομιακών Αρχών.

Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κινητήριος δύναμη που οδήγησε τους Έλληνες επενδυτές να πραγματοποιήσουν ρεκόρ αγορών στην πρόσφατη δημοπρασία του Τattersalls.

Στα χέρια Ελλήνων αγοραστών, οι οποίοι πραγματοποίησαν 48 αγορές, κατέληξε σχεδόν το 10% των 535 καθαρόαιμων ίππων που διατέθηκαν προς πώληση στη δημοπρασία. Μάλιστα, είχαν να ανταγωνιστούν δυνατούς παίκτες από διάφορες χώρες, όπως Ρώσους, Άραβες κ.ά.

Σύμφωνα με την Racing Post, οι αγοραστικές κινήσεις που έκαναν οι Έλληνες επενδυτές βάζουν τον ελληνικό ιππόδρομο σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, καθώς πλέον το έμψυχο δυναμικό του φτάνει τους 350 ίππους, παρέχοντας εχέγγυα για ένα βιώσιμο μέλλον για τις 3.000 οικογένειες που βιοπορίζονται από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Eurojackpot: Απόψε στις 21.00 η κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ μέχρι τις 19.00

OPAP GAME TIME: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα beef της τηλεόρασης, τον Μπέκαμ και την OPAP Arena

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση του Eurojackpot με συμμετοχή και της χώρας μας – Έως τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ για το αποψινό έπαθλο των 30 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr