Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Europa League: «Αντίο» με βαριά ήττα για την ΑΕΚ

Europa League: «Αντίο» με βαριά ήττα για την ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Europa League, ΑΕΚ, Ποδόσφαιρο,

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε και βαθμολογικά το Europa League, καθώς ηττήθηκε 2-4 από τη Μπράγκα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Ήταν η τέταρτη ήττα σε πέντε αγώνες για την Ένωση που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο (7΄ Τορμένα, 9΄ Εσγκάιο).

Ο Ρικάρντο Όρτα στο 45΄ και ο Γκαλένο στο 83΄ πέτυχαν τα υπόλοιπα γκολ των Πορτογάλων, ενώ για την Ένωση σκόραραν ο Ολιβέιρα στο 31΄ και ο Βασιλαντωνόπουλος στο 88΄.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου η ΑΕΚ είχε καταφέρει μόνη της να ορθώσει μπροστά της έναν Γολγοθά.

Σίγουρα η Μπράγκα είναι μια εξαιρετική ομάδα, όχι όμως τόσο εξαιρετική ώστε να αιφνιδιάσει σε τέτοιο βαθμό την ΑΕΚ και να προηγηθεί 2-0 πριν το ρολόι δείξει «10΄» με σκόρερ δύο αμυντικούς!

Προφανώς οι γηπεδούχοι… άργησαν να εμφανιστούν στο ματς, έτσι στο 7΄ από κόρνερ του Μεντέιρος ο Βίτορ Τορμένα βρέθηκε εντελώς ακάλυπτος και με προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ στο 9΄ ο Γκαλένο ξέφυγε από τον Μπακάκη στα αριστερά, πέρασε παράλληλα με τη γραμμή τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και εκεί, μπροστά στο τέρμα, βρέθηκε ο δεξιός φούλμπακ της Μπράγκα, ο Εσγκάιο, ο οποίος έγραψε το 0-2.

Η Ένωση μπήκε ξανά στο ματς στο 31΄ με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται παιδαριώδες λάθος του Τορμένα και να… ξορκίζει την κατάρα με χαρακτηριστικό πανηγυρισμό.

Δεν είχε άδικο αφού νωρίτερα, στο 19΄, είχε χάσει σίγουρο γκολ σε εντελώς κενή εστία από ασίστ του Αλμπάνη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει ρυθμό στην επίθεση, όμως οι Πορτογάλοι ήταν «κίνδυνος-θάνατος» όποτε αποφάσιζαν να πατήσουν γκάζι.

Κάπως έτσι στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Γκαλένο έφυγε ξανά από δεξιά και «σέρβιρε» στον Ρικάρντο Όρτα ο οποίος έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων (1-3).

Με τρεις αλλαγές νωρίς στο β΄ ημίχρονο ο Καρέρα προσπάθησε να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης για την ΑΕΚ που είχε διάθεση, όμως η Μπράγκα ήθελε να «σβήσει» το ματς και δεν είχε πρόβλημα να ρίξει πολύ το τέμπο.

Πολύ εύκολα οι Πορτογάλοι έφτασαν στη νίκη πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ (θα μπορούσαν και περισσότερα) στο 83΄ με έξοχο σουτ έξω από το ημικύκλιο της περιοχής.

Το τελικό 2-4 διαμορφώθηκε στο 88΄ από σουτ του Βασιλαντωνόπουλου και τη μπάλα να αλλάζει πορεία στο πόδι του Σεκέιρα.

Έτσι η ΑΕΚ κλείνει τους αγώνες της με τρεις εντός έδρας ήττες (και 3-9 τέρματα), ενώ έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε που νίκησε για τελευταία φορά εντός έδρας σε ματς ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τουλάχιστον μπορεί να κρατήσει την καλή εμφάνιση του Γαλανόπουλου και την επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία μετά από απουσία δύο μηνών.

Έτσι, ο Καρέρα έχει πλέον περισσότερες λύσεις ενόψει των κρίσιμων και διαδοχικών αγώνων πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Κίτρινες: Μάνταλος, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος – Βιάνα, Αλ Μουσράτι, Κάστρο, Εσγκάιο

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (46΄ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιτ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (74΄ Γκαρσία), Αλμπάνης (60΄ Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60΄ Ανσαριφάρντ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα, Τορμένα, Σεκέιρα, Αλ Μουσράτι (57΄ Φρανσέρζιο), Κάστρο (78΄ Νοβάις), Μεντέιρος (56΄ Αντρέ Όρτα), Γκαλένο, Παουλίνιο (71΄ Γκιλιέρμε), Ρικάρντο Όρτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr