Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαρινάκης σε Μητσοτάκη: Έχετε ευθύνη, πάρτε θέση γι’ αυτά που συμβαίνουν στην ΕΠΟ

Μαρινάκης σε Μητσοτάκη: Έχετε ευθύνη, πάρτε θέση γι’ αυτά που συμβαίνουν στην ΕΠΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθούν δημοσίως, «για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην Ομοσπονδία», όπως αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε προς την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή το θέμα του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΠΟ, που αποτελεί το νέο σημείο τριβής ανάμεσα στην ανώτατη επαγγελματική Λίγκα και την Ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ φέρεται να επιθυμεί τον ορισμό προσώπου που θα προτείνει ο πρόεδρός της, ενδεχόμενο στο οποίο αντιδρά ο συνεταιρισμός, όπως φαίνεται ξεκάθαρα τόσο από τη σημερινή επιστολή του κ. Μαρινάκη όσο και από τη χθεσινή (27/9) ενημέρωση της Λίγκας για το ίδιο θέμα.

Στη σημερινή επιστολή, μεταξύ άλλων, τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία χαρακτηρίζονται «τραγελαφικά», ενώ ο κ. Μπαλτάκος εγκαλείται για «επιλεκτική πληροφόρηση και επιλεκτικές διαρροές».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «η τοποθέτηση C.E.O., (και αναπληρωτή C.E.O.) χωρίς να προηγηθεί διεθνής και αδιάβλητος διαγωνισμός […] θα συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια και κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η επιστολή Μαρινάκη

Όπως γνωρίζετε στις 27.09.2022 και με την θεσμική μου ιδιότητα ως Προέδρου της Superleague 1 και Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ σας απέστειλα μια επιστολή ενόψει της συνεδρίασης της ίδιας ημέρας και επί των θεμάτων αυτής.

Η επιστολή αυτή, η οποία διανεμήθηκε στα Μέλη της ΕΕ/ΕΠΟ έχει πάρα πολύ σαφές και συγκεκριμένο περιεχόμενο σε σχέση με τα θέματα στα οποία αναφέρεται.

Παρ’ όλα αυτά το τελευταίο 24ωρο διαπιστώνω ότι υπάρχουν στον γραπτό Τύπο συγκεκριμένων συμφερόντων δημοσιεύματα που αποτυπώνουν τις προθέσεις σας, όπως αυτό της εφημερίδας Live Sport:

«O Πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα άλλαξαν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία του έχει ανάψει το πράσινο φως να προτείνει ο ίδιος όποιο πρόσωπο εκτιμά πως είναι το καταλληλότερο για τη θέση του CEO και αυτό θα πράξει».

Μια επιλεκτική πληροφόρηση και διαρροές καθόλου τυχαία σε μέσα επιρροής του ποδοσφαιρικού παράγοντα που έχει επιλέξει τον επόμενο CEO και δίνει εντολές σε εσάς.

Μια σειρά από επιλεκτικές διαρροές εκπορευόμενες όλες από την Ομοσπονδία οι οποίες αφενός διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αφετέρου απλά επιβεβαιώνουν όσα καταγγέλλονται αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και διοικείται η ΕΠΟ από μια «παρέα» αδίστακτων ανθρώπων που χρησιμοποιούν την Ομοσπονδία για να εξυπηρετούν τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Σας ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι η τοποθέτηση C.E.O, (και αναπληρωτή C.E.O.) χωρίς να προηγηθεί διεθνής και αδιάβλητος διαγωνισμός, όπως ακριβώς έχουν υποδείξει οι υπερεθνικές Συνομοσπονδίες με την από 22/02/2022 επιστολή – Οδηγία τους, θα συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια και κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παρά την παρελκυστική τοποθέτησή σας κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η δεσμευτικότητα της οδηγίας των FIFA και UEFA επί της διαδικασίας έχει ήδη αναγνωριστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στην υπ’ αρ. 95/2022 απόφασή του.

Εσείς τουλάχιστον ως δικηγόρος θα έπρεπε να είστε σε θέση να το αντιληφθείτε με μια απλή ανάγνωσή της.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Ομοσπονδία δεν είναι ούτε ικανή αλλά ούτε και πρόθυμη να προχωρήσει στις ενέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην απαραίτητη μεταρρύθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονους όρους.

Το βάρος της ευθύνης δεν πέφτει σε εσάς: πέφτει στην Ελληνική Κυβέρνηση η οποία μετά και την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της UEFA K. Ceferin επανέλαβε την πρόθεση της να οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην επόμενη ημέρα.

Με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Superleague 1 , του μεγαλύτερου χρηματοδότη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, καλώ τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη καθώς και τον Υπουργό Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη να πάρουν δημοσίως θέση για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην Ομοσπονδία.

Είναι ικανοποιημένοι που οι συμφωνίες που γίνονται σε ανώτατο επίπεδο καταστρατηγούνται και ακυρώνονται στην πράξη από μια δράκα εντολοδόχων -υπηρετών άλλων αφεντάδων ; Ως πότε θα συνεχίσει η ΕΠΟ να ακυρώνει εν τοις πράγμασι όσα η κεντρική Κυβέρνηση συμφωνεί σε θεσμικό επίπεδο;

Όσο και να προσπαθεί η Ομοσπονδία να κρατήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο όμηρο στις ιδιοτελείς επιδιώξεις όσων το λυμαίνονται, να γνωρίζετε ότι δεν θα το επιτύχει. Η μεταρρύθμιση του θα προχωρήσει έως ότου αποβληθούν από τους κόλπους του όσοι το χρησιμοποιούν για προσωπικούς σκοπούς, είτε το θέλετε είτε όχι.

Σας καλώ – για άλλη μια φορά – να συμμορφωθείτε με το περιεχόμενο της Ολιστικής Μελέτης, χωρίς παρεκβάσεις και αλλοιώσεις στο περιεχόμενό της. Αφενός μεν γιατί είναι προϊόν μιας συμφωνίας που έχει πραγματοποιηθεί σε υψηλότατο επίπεδο και στόχο την πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, και αφετέρου διότι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς ανθρώπων που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο, και όχι περαστικών από αυτό.

Ο Πρόεδρος της SUPER LEAGUE 1, Ευάγγελος Μαρινάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Στο Κάιρο την Κυριακή έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σίσι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr