Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Google συμμαχεί με τη Virgin Galactic για να κυριαρχήσει στο διάστημα

Η Google συμμαχεί με τη Virgin Galactic για να κυριαρχήσει στο διάστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνομιλίες με την Virgin Galactic φαίνεται να βρίσκεται η Google, με στόχο την αγορά ποσοστού στην εταιρεία διαστημικού τουρισμού του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Σύμφωνα με το Sky News, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες και, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλέστηκε το βρετανικό κανάλι, είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας με δύο «βασικά στοιχεία»: την παροχή χρηματοδότησης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τη Google στο πλαίσιο ενός κοινού εγχειρήματος, με την Virgin Galactic να συνεισφέρει με τεχνολογία την οποία έχει αναπτύξει. Επίσης, ο αμερικανικός κολοσσός θα αγοράσει ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 1,5%, της εταιρείας του Μπράνσον.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 17,8 εκατ. λιρών, κάτι που συνεπάγεται ότι η αξία της Virgin Galactic υπολογίζεται στα 1,2 δισ. λίρες (περίπου 1,4 δισ. ευρώ).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, μια τέτοια συμφωνία θα έδινε στην Google πρόσβαση στην τεχνολογία εκτόξευσης δορυφόρων της Virgin Galactic, βοηθώντας τα σχέδιά της για παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ διεθνώς, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές. Σημειώνεται ότι πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Google προτίθεται να εξαγοράσει τη δορυφορική εταιρεία Skybox Imaging, με στόχο τη βελτίωση των χαρτογραφικών υπηρεσιών της.

Κατά το Sky News, οι συνομιλίες με την Virgin Galactic εντάσσονται στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματός της για εκατοντάδες δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, με σκοπό την παροχή πρόσβασης στο Ίντερνετ σε δισεκατομμύρια ανθρώπους- και κατʼεπέκταση μεγάλη αύξηση των διαφημιστικών της εσόδων. Ωστόσο, δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι λεπτομέρειες της όποιας συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής της Google, έχουν φιλικές σχέσεις και έχουν κατοχυρώσει το όνομα «Virgle» για πιθανή μελλοντική χρήση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Δίδυμα άστρα γίνονται «κανίβαλοι» και καταβροχθίζουν τους πλανήτες τους

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Έλον Μασκ: «Ποιο μονοπάτι θέλετε για την τεχνητή νοημοσύνη;»: «Μέγιστη αναζήτηση της αλήθειας» ή «Woke ρατσισμό»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr