Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bάζει λουκέτο η εταιρεία που ενεπλάκη στο σκάνδαλο του Facebook

Bάζει λουκέτο η εταιρεία  που ενεπλάκη στο σκάνδαλο του Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παύση της λειτουργίας της ανακοίνωσε σήμερα επίσημα η Cambridge Analytica, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω απ’ το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων μαζί με το Facebook που λειτούργησε ως δεξαμενή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης στις ΗΠΑ.

«Τους τελευταίους μήνες η Cambridge Analytica δέχθηκε πολλές αβάσιμες κατηγορίες και παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει την κατάσταση, έχει τιμωρηθεί για δραστηριότητες που όχι μόνο είναι νόμιμες αλλά είναι ευρέως αποδεκτές ως κλασική συνιστώσα της διαδικτυακής διαφήμισης τόσο στις πολιτικές όσο και στις εμπορικές αρένες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στα media, αναφέροντας ότι «παρά την ακλόνητη εμπιστοσύνη της Cambridge Analytica ότι οι υπάλληλοί της έχουν ενεργήσει δεοντολογικά και νόμιμα … η κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει απομακρύνει ουσιαστικά όλους τους πελάτες και τους προμηθευτές της εταιρείας».

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσουμε ότι δεν είναι πια βιώσιμα η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Νάιτζελ Όουκς, ιδρυτής του ομίλου SCL όπου υπάγεται η Cambridge Analytica, επιβεβαίωσε στη Wall Street Journal ότι και οι δύο εταιρείες κλείνουν.

Η εφημερίδα ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η απόφαση ελήφθη επειδή οι εταιρείες χάνουν πελάτες και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξανόμενα δικαστικά έξοδα από την έρευνα για την υπόθεση του Facebook.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε «influencers» – 20 Έλληνες στη λίστα

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τα email

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr