Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί έφαγε πρόστιμο 1 εκατ. το Facebook

Γιατί έφαγε πρόστιμο 1 εκατ. το Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Ιταλία,

Ο ιταλικός φορέας που εγγυάται την προστασία των προσωπικών δεδομένων επέβαλε πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Facebook για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τη Cambridge Analytica.

«Ο φορέας προστασίας των δεδομένων επέβαλε στο Facebook το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις παράνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν στην υπόθεση της +Cambridge Analytica+, της εταιρείας, η οποία μέσω μιας εφαρμογής για ψυχολογικά τεστ απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών και τα χρησιμοποίησε για να επιχειρήσει να επηρεάσει την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016» τονίζεται σε μία ανακοίνωση.

Η Cambridge Analytica βρέθηκε το 2018 στην καρδιά ενός σκανδάλου που αμαύρωσε τη φήμη του Facebook.

Η εταιρεία συνεχίζει και αρνείται ότι συνέλεξε και εκμεταλλεύτηκε, χωρίς τη συναίνεσή τους, τα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook για πολιτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τον ιταλικό φορέα, 57 Ιταλοί είχαν μεταφορτώσει την εφαρμογή, που επέτρεπε τη συλλογή των δεδομένων των φίλων τους στο Facebook, χωρίς τη συναίνεση των τελευταίων, με τρόπο που αποκτήθηκε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένων συνολικά 214.077 Ιταλών χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων και έχουμε επενδύσει σε πόρους, τεχνολογία και συνεργασίες, ενώ έχουμε προσλάβει μονάχα τον περασμένο χρόνο περισσότερους από 20.000 ανθρώπους στον τομέα της ασφάλειας» αντέδρασε το Facebook σε ένα δελτίο τύπου.

«Θα εξετάσουμε με προσοχή την απόφαση του εγγυητή της προσωπικής ζωής φορέα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με εκείνον για να ριχθεί περισσότερο φως» σημειώνεται.

Ήδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, η ιταλική επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρών στο Facebook, κατηγορώντας το ότι πούλησε τα δεδομένα των χρηστών του χωρίς να τους ενημερώσει σωστά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Πέθανε η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του γνωστού οίκου Bulgari

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr