Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα 10 πιο ιστορικά ευρωπαϊκά cafe

Τα 10 πιο ιστορικά ευρωπαϊκά cafe
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σας παρουσιάζουμε τα 10 ιστορικά ευρωπαϊκά cafe που έγιναν στέκια διανοούμενων (συγγραφέων, αριστοκρατών, ποιητών, πολιτικών) στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Σήμερα μετατράπηκαν σε πολιτιστικούς χώρους με περίτεχνη διακόσμηση που θυμίζει παλάτι.

Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα, τόσο λόγω της εντυπωσιακής τους εσωτερικής διακόσμησης όσο και των μοναδικών εδεσμάτων που προσφέρουν.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγηση στα 10 ιστορικά ευρωπαϊκά cafe:

1. Cafe de l’Opera, Βαρκελώνη

50

Το Cafe de l’Opera στην Βαρκελώνη, αποτελεί στέκι καλλιτεχνών και μουσικών όπερας για πάνω από έναν αιώνα. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την όπερα μέσα στο πολυσύχναστο κέντρο της Las Ramblas, είναι το ιδανικό μέρος για να νιώσει κάποιος στο έπακρο τη ζωή της πόλης.

2. Caffe Florian, Βενετία

Venezia_

Το ιστορικό Caffe Florian στη Βενετία άνοιξε για πρώτη φορά το 1720 και ανάμεσα στους διάσημους θαμώνες του ήταν ο Γκαίτε και ο Καζανόβα.

3. Cafe Slavia, Πράγα

slavia2

Το Cafe Slavia, είναι ένα από τα πιο ιστορικά και καλλιτεχνικά καφενεία της Πράγας, με θέα στον ποταμό Μολδάβα. Βρίσκεται κοντά στην διάσημη και αγαπημένη Γέφυρα του Καρόλου και στο Εθνικό Θέατρο, άνοιξε προς τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες και πολιτικούς.

4. Antico Caffe Greco, Ρώμη

47

Το Antico Caffe Greco είναι το πιο ιστορικό “καφέ” της ιταλικής πρωτεύουσας. Βρίσκεται σ’ έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης, στη Βία Κοντόττι, κοντά στην Πιάτσα ντι Σπάνια. Ιδρύθηκε το 1760 από τον Έλληνα, Νικόλα Ντέλλα Μανταλένα, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες, όπως η Stendhal, ο Γκαίτε, ο Byron, ο Franz Liszt, ο Henrik Ibsen, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Βάγκνερ, ο Καζανόβα.

5. Caffe Torino, Τορίνο

Turin-cafe

Η πόλη του Τορίνο είναι το πρώτο μέρος στην Ευρώπη, που ανέπτυξε έντονη κουλτούρα γύρω από τον καφέ. Ακόμα και σήμερα, η ιεροτελεστία του καφέ είναι πολύ σημαντική. Το ελκυστικό Caffe Torino άνοιξε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1903, και ξεχώρισε αμέσως για τη βαριά επίπλωση και τα εντυπωσιακά τζάκια του. Από τα τραπεζάκια του έχουν περάσει πολλοί διάσημοι όπως η Ava Gardner, ο Alcide De Gaspari και ο πιανίστας Ludovico Einaudi.

6. Majestic Cafe, Πορτογαλία

Porto_Cafe_Majestic

Το Majestic Cafe στην Πορτογαλία έχει εντυπωσιακή πρόσοψη, εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους και έναν καταπληκτικό ευχάριστο κήπο. Το καφενείο αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο φωτογραφημένα cafe στον κόσμο!

7. Cafe Central, Βιέννη

Cafe_Cen

Το Cafe Central είναι ένα ιστορικό καφέ και βρίσκεται στην οδό Χέρενγκασε 14 της Βιέννης σε κοντινή απόσταση από το ανάκτορο Χόφμπουργκ των Αψβούργων αυτοκρατόρων. Με μαρμάρινες κολόνες, βαρύτιμους πολυελαίους και περίτεχνες διακοσμήσεις, το καφενείο αυτό αποτελεί άριστο παράδειγμα αρχιτεκτονικής των αρχών του 19ου αιώνα.

8. Cafe New York, Βουδαπέστη

new-york-cafe

Το Cafe New York στη Βουδαπέστη άνοιξε τις πόρτες του το 1894 και χαρακτηρίστηκε ως «το ομορφότερο καφέ του κόσμου» αφού με τη μπαρόκ διακόσμηση του, με μάρμαρο, μπρούτζο, βελούδο και μετάξι έμοιαζε με δωμάτιο παλατιού. Από αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συνάντησης στην ανατολική Ευρώπη, καλλιτεχνών που εκπροσωπούσαν όλα τα είδη τέχνης.

9. La Closerie des Lilas, Παρίσι

Closerie

Στο La Closerie des Lilas στο Παρίσι, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο Henry Miller, ο Apollinaire και ο Σεζάν ήταν μόνιμοι θαμώνες. Κάθε Τρίτη μοιράζονταν τις θεωρίες, της απόψεις και τους στοχασμούς τους, ενώ ο Χέμινγουεϊ έγραφε απομονωμένος στη βεράντα του.

10. Cafe de Flore, Παρίσι

Cafe_de_Flore

Το Cafe de Flore βρίσκεται στο διάσημο βουλεβάρτο Σαιν – Ζερμαίν στην Αριστερή Όχθη του Παρισιού, όπου συγκεντρώνονται πολλά από τα πιο ιστορικά και φημισμένα καφέ της γαλλικής πρωτεύουσας. Είναι πολύ κοντά στη μεσαιωνική Εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε, την αρχαιότερη εκκλησία του Παρισιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

DW: Σενάρια για ευρωπαϊκή πυρηνική βόμβα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας εμπλούτισε την Εθνική Βιβλιοθήκη των Τιράνων

Γαλλία: Οι αγρότες πολιορκούν με τα τρακτέρ τους το Παρίσι και μεγάλες πόλεις

Spiegel: Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» η Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr