Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είσαι μαμά; 6 τρόποι για να απολαύσεις τη μητρότητα

Είσαι μαμά; 6 τρόποι για να απολαύσεις τη μητρότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μητέρα, Παιδιά,

Η ευθύνη και η αφοσίωση που απαιτείται για να μεγαλώσετε ένα παιδί είναι τεράστια. Η μητρότητα όμως θα σας το ανταμείψει ομορφαίνοντας για πάντα τη ζωή σας.

Για να μπορέσετε να απολαύσετε το μακρύ ταξίδι της μητρότητας και να το κάνετε πολύ πιο ευχάριστο δεν έχετε παρά να αρχίσετε λίγο να φιλοσοφείτε τα πράγματα.

1. Αποδεχτείτε τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε

Εάν είστε νέες στον κόσμο της μητρότητας αποδεχθείτε το γεγονός ότι η ζωή σας δε θα είναι ποτέ όπως ήταν πριν. Κάθε παιδί έχει την δική του προσωπικότητα και τις δικές του δυσκολίες και μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο εύκολα. Αποδεχτείτε ότι ο νέος σας ρόλος έχει τεράστιες ευθύνες και πολλές φορές θα κάνετε και λάθη. Αλλά κυρίως αποδεχτείτε ότι τα παιδιά είναι το πολυτιμότερο δώρο που σας χάρισε η ζωή και η δουλειά σας είναι να τα αγαπάτε!

2. Επιλέξτε να είστε ευτυχισμένες

Η μητρότητα συνοδεύεται από καλές μέρες και κακές μέρες. Ναι, υπάρχουν ορισμένες μέρες που δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Όλα θα έχουν την ώρα τους, την ώρα του φαγητού, την ώρα του αλλάγματος, την ώρα του μπάνιου, την ώρα του ύπνου και κάποιες φορές θα νιώθετε ότι δεν προλαβαίνετε να κάνετε τίποτε άλλο. Πρόκειται για ένα είδος υπέροχου χάους που μόνο μια μητέρα μπορεί πραγματικά να καταλάβει. Είναι στο δικό σας χέρι να απολαύσετε τη μητρότητα.

3. Μην δίνετε σημασία σε πράγματα χωρίς ουσία

Τα παιδιά έρχονται στον κόσμο αθώα και αγνά. Είναι σαν μικροσκοπικά σφουγγάρια έτοιμα να απορροφήσουν ότι έχετε να τους προσφέρετε ως μητέρες. Φυσικά και δεν είναι τέλεια, ούτε εσείς είστε, γι’ αυτό μην αναλώνεστε σε χαζές λεπτομέρειες. Ανησυχήστε όσο το δυνατόν λιγότερο και απολαύστε αυτό που ζείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

4. Να είστε ο εαυτός σας

Να παραμείνετε ο εαυτός σας και να μην αφήσατε την μητρότητα να σας ορίσει. Η ευτυχία βγαίνει από μέσα μας και όχι μέσα από το ρόλο της μητρότητας. Διδάξτε στα παιδιά σας τα ήθη και τις αξίες που έχουν σημασία για την οικογένειά σας έτσι ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι. Να πιστεύετε στον εαυτό σας και σε ό, τι έχει σημασία για σας, αυτό όχι μόνο θα σας κάνει καλύτερη μητέρα και άνθρωπο αλλά θα εμπνεύσει το παιδί σας να κάνει το ίδιο.

5. Όταν δεν θα είστε ο ήρωας τους

Δεν θα είναι εύκολο να είστε πάντα φίλος του παιδιού σας. Ως γονιός πρέπει να θέσετε όρια και να χρησιμοποιείτε τη λέξη ΟΧΙ. Όπως ο γιος ή η κόρη σας μεγαλώνουν πρέπει και εσείς να περνάτε μαζί με αυτά από τη μία φάση στην άλλη. Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει και θα είναι μια πρόκληση για εσάς. Στόχος σας είναι να τα διδάξετε το σωστό και το λάθος και πώς να επιβιώσουν στον κόσμο χωρίς τη βοήθειά σας.

6. Διαθέστε χρόνο για τον εαυτό σας

Μέρος της απόλαυσης της μητρότητας είναι ο χρόνος που θα βρείτε για να ξεφεύγετε από αυτή όταν νιώθετε την ανάγκη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή θα πρέπει να βρείτε αυτές τις λεπτές ισορροπίες που θα σας εξασφαλίσουν χρόνο. Δεν είναι πάντα εύκολο. Γι’ αυτό φροντίστε να αναπτύξετε ένα δίκτυο από ανθρώπους που να μπορούν να σας προσφέρουν βοήθεια όταν είναι απαραίτητο, όπως μια φίλη, η μαμά σας, η πεθερά σας, όλοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποια δύσκολη στιγμή. Βγείτε έξω με το σύζυγό σας ή με τις φίλες σας, πηγαίνετε να ασκηθείτε ή κάντε ένα μανικιούρ χωρίς τη συντροφιά των παιδιών σας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα παιδιά έως 14 ετών μπορούν να εμφανίσουν μακρά Covid-19

Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα τρία κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Πλεύρης: «Νέα έξαρση κορωνοϊού το φθινόπωρο» – Τι είπε για την κατάργηση μάσκας

Tι λέει η Λινού για τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών στην Ελλάδα

Ένα στα τέσσερα παιδιά θα εμφανίσουν μακρόχρονα Covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr