Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακιστάν: 135 νεκροί, οι Ταλιμπάν έδιναν χαριστική βολή σε παιδιά

Πακιστάν: 135 νεκροί, οι Ταλιμπάν έδιναν χαριστική βολή σε παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία από τις μελανότερες ημέρες της ιστορίας του γράφτηκε σήμερα στο Πακιστάν. Οι νεκροί από την επίθεση των Ταλιμπάν στην Πεσαβάρ έχουν ξεπεράσει τους 135, με τα περισσότερα να είναι μικρά παιδιά.

Η φρίκη της επίθεσης είναι ανείπωτη, καθώς τα περισσότερα παιδιά στο στρατιωτικό σχολείο της Πεσαβάρ που είχαν σκοτωθεί από την επίθεση, βρέθηκαν με μία σφαίρα στο κεφάλι. Οι Ταλιμπάν είχαν μπει στο χώρο και εκτελούσαν εν ψυχρώ για να σιγουρευτούν ότι είναι όλοι νεκροί.

Νεκροί είναι τέσσερις δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών.

Ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου.

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.

Αυτά είναι τα παιδιά μου

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ χαρακτήρισε τη σφαγή από τους Ταλιμπάν στο σχολείο που διευθύνεται από τον στρατό και που φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ «εθνική τραγωδία», ενώ νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 126 νεκρούς και 122 τραυματίες.

«Δεν μπορώ να μείνω στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα. Αναχωρώ τώρα για την Πεσαβάρ και θα εποπτεύσω ο ίδιος την επιχείρηση, που είναι σε εξέλιξη», σύμφωνα με δήλωσή του.

Ορισμένα παιδιά παραμένουν όμηροι των ενόπλων Ταλιμπάν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλέστηκε πακιστανός αξιωματούχος ο οποίος μεταβαίνει στην Πεσαβάρ.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα έλαβε πληροφορίες από αξιωματικούς του στρατού όταν παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν υπό ομηρεία», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ο Ιναγιατουλάχ Χαν, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

«Μια αίθουσα στο σχολείο ελέγχεται από τον στρατό και οι προσπάθειες συνεχίζονται και για τους υπόλοιπους χώρους» του σχολείου, πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα καταδικάζει τη φρικιαστική επίθεση

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καταδίκασε την αποτρόπαια επίθεση λέγοντας πως προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Με το να στοχεύσουν μαθητές και καθηγητές σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες έδειξαν για μία ακόμα φορά το πόσο αχρείοι είναι», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στην πακιστανική κυβέρνηση στην προσπάθεια «της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

pesawar1

pesawar2

pesawar3

pesawar4

pesawar5

pesawar6

pesawar7

Rescue workers and family members carry the coffin of a student, who killed during an attack by Taliban gunmen on the Army Public School, in Peshawar

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr