Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι αστυνομικοί σκότωσαν 17χρονο Κούρδο (φωτο + βίντεο)

Τούρκοι αστυνομικοί σκότωσαν 17χρονο Κούρδο (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 17χρονο Κούρδο σε επεισόδια χθες στο Ντιγιάρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στα επεισόδια οι Τούρκοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου τα μεσάνυχτα νεαροί που συνδέονται με το PKK άνοιξαν πυρ με τουφέκια εναντίον των αστυνομικών και τους πέταξαν βόμβες μολότοφ, προκαλώντας την αντίδραση των μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Νεκρός έπεσε ο Αμπντουλκαντίρ Τσακμάκ (Abdülkadir Çakmak), αφού δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και το στήθος του.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο οι τουρκικές αρχές ισχυρίζονται ότι είναι από το περιστατικό, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Στο βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος που γονατίζει και κάνει κίνηση σαν να σημαδεύει με ένα τουφέκι προτού ξαφνικά καταρρεύσει στο έδαφος.

Το Ντιγιάρμπακίρ κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Κούρδους με την κατάσταση στην πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας να είναι ιδιαίτερα τεταμμένη με αφορμή τη στάση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ζήτημα της Κομπάνι, αλλά και τις εκατοντάδες στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και υποδεικνύουντις άμεσες σχέσεις της χώρας με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τρεις μήνες ολόκληρη η νοτιοανατολική Τουρκία φλεγόταν, με τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις να έχουν επεκταθεί μέχρι και την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα για τις σχέσεις Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος και την απροθυμία της τουρκικής κυβέρνησης να βοηθήσει την Κομπάνι, την πόλη σύμβολο στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Σε αυτά τα επεισόδια, τα οποία διήρκησαν μία εβδομάδα έπεσαν νεκροί από αστυνομικές και παραστρατιωτικές εθνικιστικές οργανώσεις των Τούρκων 43 Κούρδοι ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr