Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αντιμετώπιση των επιδημιών στην Ευρώπη είναι “διακύβευμα εθνικής ασφαλείας”

Η αντιμετώπιση των επιδημιών στην Ευρώπη είναι “διακύβευμα εθνικής ασφαλείας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Ευρώπη θα καταστεί «ευάλωτη», εάν δεν θεωρήσει την αντιμετώπιση των επιδημιών ως ένα «διακύβευμα εθνικής ασφαλείας» ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο επιστήμονας που μαζί με άλλους συναδέλφους του ανακάλυψαν τον ιό Έμπολα σε μία συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Είναι καιρός η Βρετανία και η Ευρώπη να συγκροτήσουν ένα τάγμα προσώπων που θα είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, που θα είναι πεπειραμένοι και θα είναι άμεσα διαθέσιμοι» επισήμανε στη βρετανική εφημερίδα The Independent ο Βέλγος μικροβιολόγος Πέτερ Πιοτ, ο οποίος το 1976 ήταν ένας από τους πρώτους ερευνητές που αναγνώρισαν τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

«Δε διαθέτουμε κάτι ανάλογο και αυτό το γεγονός μας καθιστά ευάλωτους» εκτίμησε ο ειδικός, ο οποίος είναι σήμερα διευθυντής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικών Ασθενειών του Λονδίνου (LSHTM), ενώ πρόσφατα επισκέφθηκε νοσηλευτικά κέντρα στη Σιέρα Λεόνε.

Ο καθηγητής Πιοτ, ο οποίος προεδρεύει μίας ομάδας που έχει αναλάβει τον συντονισμό της εργασίας των επιστημόνων στην επιδημία του ιού Έμπολα για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κρίνει αντιθέτως ότι το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) αποτελεί μία «εντυπωσιακή δύναμη».

«Δε διαθέτουμε «αυτήν την υπηρεσία ενημέρωσης για τις επιδημίες». Δεν θέλετε να εξαρτάστε από τις πληροφορίες που προέρχονται από της ΗΠΑ… Πρόκειται για ένα διακύβευμα εθνικής ασφαλείας», προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Πέτερ Πιοτ, που εξέφρασε επικρίσεις για την αρχική «βραδύτητα» της ανταπόκρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, επιβεβαίωσε ότι «αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες αναμένεται να επιβραβευθούν».

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο «μας έχει δοθεί μια ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία επιδημία του ιού Έμπολα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη στη Συρία εξέχων Αμερικανός ισλαμιστής δημοσιογράφος

STAR WARS: Η Ρωσία αναπτύσσει νέο όπλο «νέφους θραυσμάτων» για την εξόντωση των δορυφόρων Starlink του Μασκ – Φόβοι του ΝΑΤΟ για χάος στο διάστημα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Φόβοι ότι ο Πούτιν μπορεί να εξαπολύσει «ψυχεδελικά όπλα εγκεφάλου» – Διαγραφή μνήμης και «αποεκπαίδευση» στρατευμάτων σε μια τρομακτική νέα εποχή πολέμου

Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους – Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Νετανιάχου σκοπεύει να καταγγείλει την Τουρκία στον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr