Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το TOP 5 των #hashtags του 2014

Το TOP 5 των #hashtags του 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

To #hashtags προέρχεται από την ένωση των λέξεων hash και tag, δηλαδή του συμβόλου # και μιας ετικέτας (λέξης).

Τον Ιούνιο του 2014, η λέξη hashtag προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό (Oxford English Dictionary), γεγονός που αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο που έχουν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνήθως χρησιμοποιείται για να ανοίξουν συνομιλίες σε παγκόσμια κλίμακα, πιο συγκεκριμένα τα hashtags του 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί για να ομαδοποιήσουν καλές, κακές και σε ορισμένες περιπτώσεις παράξενες ειδήσεις.

Δείτε τα πέντε #hashtags που έγιναν viral (δημοφιλή) στα social media του τρέχοντος έτους.

1. #worldsmosttalkedaboutcouple

Ένα #hashtag για τον πολυσυζητημένο γάμο της Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) και του Κάνιε Γουέστ (Kanye West). Αρχικά χρησιμοποιήθηκε στο εξώφυλλο της με τη φωτογραφία του γάμου τους και έπειτα έγινε viral στο Twitter.

Διαβάστε εδώ σχετικά θέματα με τη Κιμ Καρντάσιαν

VOCVN00WR0_1-2.pdf

2. #heforshe

Η ηθοποιός Έμμα Γουάτσον (Emma Watson) μίλησε στο γκαλά των Ηνωμένων Εθνών για τα γυναικεία δικαιώματα που καταπατούνται διαρκώς. «Σας απευθύνω το λόγο γιατί χρειάζομαι την βοήθεια σας. Πρέπει να σταματήσει η ανισότητα των δύο φύλων. Έχω μιλήσει για τον φεμινισμό και όσο το έκανα καταλάβαινα ότι οι άνθρωποι έχον ταυτίσει την λέξη με το μίσος κατά των ανδρών. Είμαι από την Βρετανία και θεωρώ ότι είναι δίκαιο να πληρώνομαι το ίδιο με τους άρρενες συναδέλφους μου. Νομίζω ότι είναι δίκαιο να μπορώ να διαθέτω το κορμί μου για οποιαδήποτε χρήση θέλω εγώ. Νομίζω ότι οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν το ίδιο σε πολιτικές αποφάσεις για την χώρα μου. Μου αξίζει ο ίδιος σεβασμός με ένα αρσενικό. Εάν οι άνδρες δεν χρειάζονται να ελέγχουν, τότε κι οι γυναίκες δεν χρειάζεται να ελέγχονται.», είπε η ηθοποιός και έλαβε ένα μεγάλο χειροκρότημα για την ομιλία της. Κάπως έτσι ξεκίνησε η καμπάνια #HeForShe και να ακουστούν όλες οι γυναίκες.

3. #icebucketchallenge

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή εκστρατεία του 2014. Οι χρήστες των social media στέλνανε διαρκώς μια πρόκληση #icebucketchallenge για να ρίξουν επάνω στα κεφάλια τους ένα κουβά με παγωμένο νερό. Όλο αυτό έγινε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που πάσχουν από την εκφυλιστική και ανίατη ασθένεια του ALS (Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ΑΠΣ) ή Νόσο του Λου Γκέριγκ) προτρέποντας 3 φίλους τους να μπουγελωθούν και να προσφέρουν χρήματα για την καταπολέμηση της νόσου.

ma

4. #bringbackourgirls

Το hashtag αυτό χρησιμοποιήθηκε περισσότερες από 5 εκατ. φορές με αφορμή την απαγωγή 276 μαθητριών από αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία. Γνωστά πρόσωπα όπως η Μαλάλα Γιουσαφζάι και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, αλλά και απλοί άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους για την επιστροφή των κοριτσιών.

Διαβάστε εδώ σχετικά θέματα με τη Μπόκο Χαράμ

niger

5. #FreeTheNipple

Η εκστρατεία #FreeTheNipple, αρχικά ξεκίνησε σαν αντίδραση απέναντι στη λογοκρισία Instagram αλλά πολύ γρήγορα πήρε τη μορφή αντίδρασης απέναντι στην ανισότητα που πλήττε ολόκληρο τον πλανήτη. Η καμπάνια υπογραμμίζει το γεγονός ότι στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν τόπλες, ενώ οι άνδρες μπορούν να βγάζουν ελεύθερα τα πουκάμισά τους, καθώς επίσης και την του δημόσιο θηλασμού.

Διαβάστε εδώ σχετικά θέματα με το #Free the Nipple

Free The Nipple In New York

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Έλον Μασκ: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» ο Πούτιν να χάσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Φρίκη στην Αττική: 35χρονος κακοποιούσε ΑμΕΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media

Συνελήφθη 23χρονος στη Θεσσαλονίκη που προσπάθησε να αποπλανήσει 15χρονο μέσω διαδικτύου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr