ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ταλιμπάν,


















































Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας
Η Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ.) ράπισε την «Αντουανέττα» της ΝΔ βουλευτή Κουλκουδίνα - Τον έβαλε στη θέση του!
Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο - Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα
Ο τραμπούκος-πειρατής Ερντογάν επιχειρεί με μαφιόζικες υποκρισίες να εμφανιστεί ως δήθεν φίλος και σύμμαχος της Ελλάδας
Δημοσκόπηση Metron: ΝΔ 25,1%, ΕΛΑΣ 13,1%, ΠΑΣΟΚ 10,5% - Σε λάθος πορεία η χώρα λένε 2 στους 3
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι αφγανοί Ταλιμπάν χαρακτηρίζουν το τέλος της πολεμικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα “ήττα” και “διάψευση” για τον συνασπισμό μία ημέρα μετά την τελετή για τα 13 χρόνια της στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν.
Η νατοϊκή αποστολή στο Αφγανιστάν υπέστειλε την Κυριακή τη σημαία της δίνοντας τη θέση της στη νέα φάση της επιχείρησης για την υποστήριξη και την εκπαίδευση των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων, που θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου.
“Θεωρούμε τη φάση αυτή ως σαφή ένδειξη της ήττας τους και της διάψευσής τους”, αναφέρεται σε ανακοίνωση των αφγανών Ταλιμπάν που εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εισβολείς σύμμαχοί τους επίσης…καθώς και όλοι οι αλαζονικοί διεθνείς οργανισμοί υπέστησαν μια καταφανή ήττα σε αυτόν το ασύμμετρο πόλεμο”, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, στην οποία οι Ταλιμπάν κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι προκάλεσε “λουτρό αίματος” στο Αφγανιστάν.
Οι αφγανοί Ταλιμπάν οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία με τα όπλα το 1996 για να εκδιωχθούν στο τέλος του 2001 μετά τη δυτική στρατιωτική επέμβαση, πολεμούν εδώ και δεκατρία χρόνια τις δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, τον αφγανικό στρατό και την αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν πληθύνει τις επιθέσεις κατά των αφγανικών δυνάμεων, καθώς αυτές αναλάμβαναν σταδιακά την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας.























































