Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να γυρίσουν την πλάτη στον ρατσισμό

Η Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς να γυρίσουν την πλάτη στον ρατσισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους Γερμανούς πολίτες να γυρίσουν την πλάτη τους στο συνεχώς αυξανόμενο κίνημα των αντι-μουσουλμάνων διαδηλωτών, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να καλωσορίσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τον πόλεμο.

Σε μια ασυνήθιστα έντονα διατυπωμένη ομιλία της για το Νέο Έτος καταδίκασε επίσης τη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, και τόνισε ότι είναι απαραίτητο για τη Γερμανία να βοηθήσει τα παιδιά της να μεγαλώνουν χωρίς φόβο.

Πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για την «ανθρωποπλημμύρα» των αιτούντων άσυλο, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία. Εν μέρει ως απάντηση στο ναζιστικό παρελθόν της, η Γερμανία έχει ελαστικούς κανόνες παροχής ασύλου που είναι από τους πιο φιλελεύθερους στον κόσμο. Ο αριθμός των αιτούντων ασύλου που φθάνουν στη Γερμανία αυξήθηκε σε περίπου 200.000 το 2014 αριθμός που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2012.

Κατά συνέπεια, η μετανάστευση έχει μετακινηθεί προς τα επάνω στην πολιτική ατζέντα και ενώ ένα νέο κίνημα, οι Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης (PEGIDA), διοργανώνει εβδομαδιαίες διαδηλώσεις στην ανατολική πόλη της Δρέσδης κατά των μεταναστών.

Επίσης η Μέρκελ, η οποία μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία, επανέλαβε ότι η Ρωσία αμφισβητεί τα θεμέλια της ειρηνικής τάξης στην Ευρώπη με τις ενέργειές της στην Ουκρανία. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr