Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αλλάχ Ακμπάρ” φώναζαν οι τζιχαντιστές που χτύπησαν την Charlie Hebdo

“Αλλάχ Ακμπάρ” φώναζαν οι τζιχαντιστές που χτύπησαν την Charlie Hebdo
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δώδεκα είναι οι νεκροί (οι οκτώ είναι δημοσιογράφοι) από την επίθεση τζιχαντιστών λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Επίσης, έντεκα είναι οι τραυματίες, οι τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ώρα του μακελειού οι τζιχαντιστές ούρλιαζαν “Αλλάχ Άκμπαρ” (σ.σ. “Ο θεός είναι μεγάλος) και είπαν ότι “ήθελαν να πάρουν εκδίκηση” για τον προφήτη Μωάμεθ.

«Εκδικηθήκαμε τον Μωάμεθ, σκοτώσαμε τον Charlie Hebdo». Τη φράση αυτή φώναξαν θριαμβευτικά οι ένοπλοι τρομοκράτες έξω από το κτίριο της σατιρικής εφημερίδας μετά τη σφαγή στην αίθουσα σύνταξης και αφού σκότωσαν έναν αστυνομικό ο οποίος επέβαινε σε ποδήλατο κι έφθασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος.

Ο αστυνομικός ήταν μουσουλμάνος

Τον έλεγαν Αχμέντ, ήταν τριάντα χρόνων και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα. Επιχείρησε να σταματήσει τους δράστες με το πιστόλι του 9 χιλιοστών, κάτι όμως που αποδείχθηκε μοιραίο για τον ίδιο.

Δέχθηκε μια ριπή από σφαίρες και όταν έπεσε τραυματισμένος στο πεζοδρόμιο, ήρεμα ο ένας από τους τρομοκράτες του έδωσε τη χαριστική βολή στο κεφάλι κι εξίσου ήρεμα επέστρεψε στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Για πολλούς ο άδικος θάνατος του Αχμέντ έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού αποδεικνύει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η παγίδα να θεωρούνται όλοι ίδιοι και αντιθέτως πρέπει να γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στους μουσουλμάνους, απλούς Γάλλους πολίτες, και τους φανατικούς τζιχαντιστές.

Αποδεκάτισαν τη Σύνταξη της εφημερίδας Charlie Hebdo

Οι τζιχαντιστές με την επίθεσή τους πέτυχαν να αποδεκατίσουν τον πυρήνα της σύνταξης της εφημερίδας και σύσσωμος ο γαλλικός λαός πενθεί.

Οι σημαίες στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς και στο Δημαρχείο των Παρισίων κυματίζουν μεσίστιες.

paris-1

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Αυθόρμητα οι πολίτες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας. Καταμετρήθηκαν 83 συγκεντρώσεις στις πλατείες μικρών και μεγάλων πόλεων.

Στο Παρίσι, από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην κεντρική Πλας ντε Ρεπουμπλίκ σε ένδειξη τιμής για τα θύματα, σε προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης αλλά και σε ένδειξη της επίγνωσης για την σοβαρότητα της κατάστασης.

pegida

Το PEGIDA για την επίθεση στη Charlie Hebdo

Το κίνημα ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης, το γερμανικό PEGIDA, με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει:

«Οι ισλαμιστές, εναντίον του οποίου το PEGIDA προειδοποιεί τις τελευταίες 12 εβδομάδες, έδειξαν σήμερα στη Γαλλία ότι δεν είναι ικανοί για δημοκρατία, αλλά αντ’ αυτού αντιλαμβάνονται ως λύση τη βία και το θάνατο» έγραψε το PEGIDA στη σελίδα του στο Facebook.

«Οι πολιτικοί μας ηγέτες θέλουν από εμάς να πιστεύουμε ότι το αντίθετο είναι η αλήθεια», πρόσθεσε το PEGIDA για να συμπληρώσει: «Μήπως έπρεπε μια τραγωδία σαν αυτή να συμβεί πρώτα στη Γερμανία;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινή βασίλισσα της ομορφιάς που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου δέχθηκε επίθεση στη Νέα Υόρκη

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr