Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστρονόμοι «έπιασαν» άγνωστο σήμα στο διάστημα

Αστρονόμοι «έπιασαν» άγνωστο σήμα στο διάστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστρονομία, Αυστραλία, Γαλαξίας, Διάστημα,

Για πρώτη φορά στην ιστορία αστρονόμοι «έπιασαν» ένα άγνωστο σήμα, το οποίο εκτιμούν ότι μπορεί να προέρχεται από μαύρη τρύπα. Η προέλευσή του παραμένει άλυτο μυστήριο.

Το σήμα ραδιοκυμάτων είναι εξαιρετικά έντονο με μεγάλες διακυμάνσεις που διαρκούν κάποια απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Ωστόσο όπως σημειώνουν οι αστρονόμοι εκπέμπει τόσο πολλή ενέργεια, όπως ο ήλιος καθ’ όλη τη διάρκεια μίας ημέρας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίζονται τέτοια ραδιοκύματα live. Το πρώτο είχε εντοπιστεί το 2007 στην Αυστραλία, στο Parkes Radio Telescope κατά τη διάρκεια ελέγχου παλαιότερων δεδομένων που είχαν συλλεχθεί. Έκτοτε έχουν εντοπιστεί ακόμα επτά φορές.

Αυτή τη φορά τα μυστηριώδη ραδιοκύματα εντοπίστηκαν με τη χρήση δώδεκα τηλεσκοπίων στην Αυστραλία, τη Χιλή, τη Γερμανία, την Χαβάι, Ινδία, Καλιφόρνια και τις Κανάριες Νήσους.

Ωστόσο, οι αστρονόμοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τα ραδιοκύματα, με αποτέλεσμα να δουν και τις διακυμάνσεις και το εύρος τους, με μοναδικό άγνωστο να παραμένει πλέον… ποιος τα εξέπεμψε, όπως αναφέρει το Russia Today.

«Το γεγονός ότι δεν είδαμε φως αποκλείει σειρά αστρονομικών φαινομένων στα οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν τα ραδιοκύματα, όπως ακτίνες Γ από εκρήξεις σε αστέρα και σούπερνόβα» σημειώνει ο Ντανιέλε Μαλεζάνι (Daniele Malesani) από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στο περιοδικό «Astronomy Magazine».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ραδιοκύματα με άγνωστο «πομπό» εντοπίστηκαν το Μάιο του 2014 και είχαν προέλευση μέχρι και από 5,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακρυά από το γαλαξία μας.

Πλέον, οι αστρονόμοι έχουν στήσει «παγίδα» ώστε να μπορέσουν να ξαναεντοπίσουν live τα εν λόγω ραδιοκύματα με σκοπό να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία και να διερευνήσουν την πιθανή προέλευσή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δίδυμα άστρα γίνονται «κανίβαλοι» και καταβροχθίζουν τους πλανήτες τους

Σήμα «εξωγήινου σκάφους» που έπεσε στον ωκεανό είχε τελικά γήινη προέλευση

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Ανησυχία στον Λευκό Οίκο: Παραδέχεται ότι η Ρωσία αναπτύσσει επικίνδυνο αντιδορυφορικό όπλο

Εκτοξεύτηκε ο «Οδυσσέας» του Έλον Μασκ που φιλοδοξεί να πατήσει στη Σελήνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr