Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλγαρία: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία

Βουλγαρία: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνεμοι, Βουλγαρία, Καιρός, Κατολισθήσεις,

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένα άτομο αγνοείται από την κακοκαιρία που έπληξε τη Βουλγαρία από το βράδυ της Παρασκευής έως και χθες το βράδυ. Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, αλλά χθες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων η κατάσταση επιδεινώθηκε και στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Η βουλγαρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στην πόλη Ρούσε, όταν ένα δένδρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Στο χωριό Ιλιντέντσι, στο δήμο Στρούμιανι ένα 47χρονος άνδρας και ένα 9χρονο παιδί πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν ποτάμι, στην περιοχή Στάβεν.

Στο χωριό Πέτριτς χάθηκαν τα ίχνη 30χρονης γυναίκας, η οποία εθεάθη τελευταία φορά να κάνει βόλτα με το σκύλο της κοντά στο ποτάμι Λούντα Μάρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Βέσελιν Βούτσκοφ συγκάλεσε επιχειρησιακή ειδική ομάδα, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της υπηρεσίας προστασίας του πληθυσμού και πυρασφάλειας.

Τις περιφέρειες, Μπουργκάς, Σμόλιαν, Κίρτζαλι, Χάσκοβο, Βάρνα και Μοντάνα σάρωσαν σφοδροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο δήμος Βούρσετς, όπου από τους δυνατούς ανέμους ξεριζώθηκαν δένδρα και οι κορμοί και τα κλαδιά τους κάλυψαν το οδόστρωμα, ή έπεσαν σε αυτοκίνητα και στέγες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Στο πάρκο της πόλης Βούρσετς, το δεύτερο σε μέγεθος της Βουλγαρίας, μετά τον κήπο Μπόρις στη Σόφια, από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δένδρα που είχαν φυτευτεί πριν από 80-100 χρόνια, ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος, Ίβαν Λαζάροφ. Ο αναπληρωτής της Βουλγαρίας, Τόμισλαβ Ντόντσεφ επισκέφθηκε χθες την πόλη Βούρσετς για να επιθεωρήσει τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν και στο σημείο ελέγχου στη διάβαση Μακάζα – Νυμφαία, στα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κίρτζαλι.

Στην πόλη Μπουργκάς, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας από τις καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν 120 σπίτια, υπόγεια καταστήματα και αυλές. Το ύψος του νερού στη συνοικία Ντόλνο Εζέροβο έφθασε τα 80 εκατοστά.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οκτώ χωριά στο δήμο Ακσάκοβο και περιοχές του δήμου Ντόμπριτς, σύμφωνα με το περιφερειακό συμβούλιο ασφάλειας.

Τα φράγματα στη νότια και ανατολική Βουλγαρία υπερχείλισαν ή τα νερά τους απευλευθερώθηκαν, αλλά η κατάσταση δεν κρίνεται κρίσιμη σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας. Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr