ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» - Χάος στη Μέση Ανατολή - Όλοι οι Άραβες μιλάνε
Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε στόχους στη νότια Συρία
Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: Νεκρή 25χρονη σε ποδηλατόδρομο και δίπλα της τραυματισμένος άνδρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Tο σκάνδαλο φορολογικής απάτης της HSBC Ελβετίας είναι «η κορυφή του παγόβουνου», σύμφωνα με τον άνθρωπο που αποκάλυψε τα στοιχεία από τα οποία πήρε το όνομα της η περιβόητη λίστα, τον πρώην εργαζόμενο της τράπεζας, αρμόδιο για θέματα πληροφορικής, Ερβέ Φαλσιανί.
Ο Φαλσιανί, κάνει λόγο για «κορυφή του παγόβουνου», επειδή, όπως λέει σε συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien” οι δημοσιογράφοι δεν είχαν πρόσβαση παρά σε “ένα μέρος” των πληροφοριών τις οποίες εκείνος διαβίβασε στο γαλλικό κράτος.
Ο Φαλσιανί δηλώνει μεταξύ άλλων, πως τάσσεται υπέρ μιας «οικονομικής προστασίας των κατόχων πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος» ώστε να «προχωρήσει η δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον Φαλσιανί, η φοροδιαφυγή είναι «ένα ουσιώδες θέμα, το οποίο ακόμη σήμερα δεν έχει επαρκώς προβληθεί». «Κατ’ αναλογία, μιλάμε πολύ για τρομοκρατία», προσθέτει. “Όμως αυτοί που κάνουν τους ανθρώπους να πεινάνε, οι αληθινοί τρομοκράτες, αυτοί που πλήττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, είναι ο κόσμος των οικονομικών”.























































