Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βραζιλία: 3 νεκροί από έκρηξη σε εξέδρα πετρελαίου

Βραζιλία: 3 νεκροί από έκρηξη σε εξέδρα πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Πέμπτη, σημειώθηκε μια έκρηξη σε μια πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Petrobras στα ανοικτά της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου στη Βραζιλία, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, άλλοι δέκα να τραυματιστούν και έξι ακόμη να αγνοούνται.

«Μετά λύπης της η Petrobras πρέπει να ανακοινώσει (…) ότι σήμερα Τετάρτη στις 12:50 (16:50 ώρα Ελλάδας) μια έκρηξη σημειώθηκε στην πλωτή εξέδρα Σιντάντ ντε Σάου Ματέους (…). Μεταξύ των 74 εργαζομένων που επέβαιναν σε αυτή οι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους επιτόπου, δέκα τραυματίσθηκαν και έχουν πλέον διακομιστεί με ελικόπτερο για να τους παρασχεθούν φροντίδες στη Βιτόρια (σ.σ. την πρωτεύουσα της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου) και έξι να θεωρούνται αγνοούμενοι», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Petrobras διευκρίνισε ότι μισθώνει την πλωτή εξέδρα Ματέους, η οποία ανήκει στη νορβηγική εταιρεία BW Offshore. Η εξέδρα λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2009 στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα Καμαρουπίμ και Καμαρουπίμ Νόρτε, στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου, σε απόσταση 120 χλμ. από αυτές.

«Η BW προσφέρει βοήθεια στους εργαζομένους της και στις οικογένειές τους, με την υποστήριξη της Petrobras», ανέφερε η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση, η οποία διευκρίνισε ότι οι εργασίες στην εξέδρα «έχουν ανασταλεί» και ότι η παραγωγή της «ανέρχεται σε 2,2 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο Ερντογάν εκβιάζει το Ιράκ με το νερό για να πάρει πετρέλαιο και πόλεμο κατά του PKK – Επίσκεψη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr