Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εξαφανίσει τους Ασσύριους χριστιανούς

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εξαφανίσει τους Ασσύριους χριστιανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Το Σάββατο πέρασε. Γιατί είστε ακόμη εδώ την Κυριακή;”. Με τη φράση αυτή που λένε οι τζιχαντιστές ως απειλή εννοούν ότι οι Εβραίοι (που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα το Σάββατο) έχουν εγκαταλείψει το Ιράκ και τη Συρία, γιατί λοιπόν παραμένουν οι χριστιανοί;

Την περασμένη εβδομάδα τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος απήγαγαν περισσότερους από 200 Ασσύριους χριστιανούς από τη βορειοανατολική Συρία. Η τύχη τους παραμένει αδιευκρίνιστη.

Θα τους σκοτώσουν; Θα τους ανταλλάξουν με κρατούμενους τζιχαντιστές; Θα τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες για να προστατευθούν από τους αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο χριστιανισμός σβήνει στη Συρία και στο Ιράκ που φιλοξενούσαν από τους αρχαιότερους χριστιανικούς πληθυσμούς, γράφει το κυριακάτικο ΒΗΜΑ.

Οι Ασσύριοι είναι Ορθόδοξοι μονοφυσίτες Χριστιανοί και ο αρχαιότερος λαός της περιοχής. Πριν την αραβική επέκταση, οι Ασσύριοι κατοικούσαν σε όλο το Ιράκ και σε μεγάλο μέρος της Συρίας. Μέχρι και στις αρχές του 20ου αιώνα οι Ασσύριοι αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού του Ιράκ.

Οι αρχαίοι Ασσύριοι δημιούργησαν την πρώτη αυτοκρατορία στη Μέση Ανατολή. Σήμερα δεν έχουν απομείνει σε ολόκληρο τον κόσμο περισσότεροι από 3-4.000.000 Ασσύριοι, εκ των οποίων τα 2/3 ζούνε σε Ευρώπη και Αμερική, εγκαταλείποντας τα πατρογονικά τους χώματα εξαιτίας των γενοκτονιών που εξαπέλυαν εναντίον τους τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Άραβες.

Για τους Ασσύριους αυτό που συμβαίνει με το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα επεισόδιο που παίζεται ακόμη μια φορά σε επανάληψη στην ταραχώδη μακραίωνη ιστορία τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr