Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανίδα κομμουνίστρια σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Γερμανίδα κομμουνίστρια σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιβάνα Χόφμαν (Ivana Hoffman), Γερμανίδα πολίτης αφρικανικής καταγωγής, μέλος του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Τελ Ταμρ στις 7 Μαρτίου.

Η Χόφμαν πολεμούσε με το ψευδώνυμο Αβασίν Τεκοσίν Γκούνες (Avaşin Tekoşin Güneş). Πήρε μέρος στις μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και Κούρδων υπερασπιζόμενοι τα ασσυριακά χωριά στην Τελ Ταμρ, τα οποία δέχτηκαν επίθεση τζιχαντιστών μετά τις νίκες του κουρδικού YPG στις πόλεις Τελ Χαμίας και Τελ Μπρακ, από τις οποίες οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες εξεδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος.

Η Χόφμαν γεννήθηκε στη Γερμανία την 1η Σεπτεμβρίου του 1995 και πολέμησε ηρωικά για 6 μήνες στην επαρχία Χασάκα, βορειοανατολικά της Συρίας, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το όνειρό της ήταν να πολεμήσει μετά τη Συρία στην Τουρκία για την απελευθέρωση του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν. “Η συντρόφισσα Αβασίν Τεκοσίν Γκούνες πέρασε στους αθανάτους”, αναφέρει το MLKP στην ανακοίνωση του θανάτου της.

Το MLKP είναι ένα κομμουνιστικό κόμμα από την Τουρκία, το οποίο έχει στενές σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Το MLKP έστειλε εθελοντές στη Συρία να πολεμήσουν με το YPG από το 2012, και μέχρι σήμερα πέντε μαχητές του έχουν σκοτωθεί σε μάχες στην Κομπάνι και στη Χασάκα. Μαχητές του MLKP επίσης ενώθηκαν με τις δυνάμεις του PKK στην υπεράσπιση του ιερού όρους Σιντζάρ των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ.

Το MLKP επιθυμεί να σχηματίσει μια διεθνή αριστερή ταξιαρχία, στα πρότυπα των διεθνών ταξιαρχιών που είχαν πολεμήσει στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr