Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τώρα ζητάει άδεια να παρανομήσει ο «φαφλατάς» Ιρλανδός υπ. Οικονομικών

Τώρα ζητάει  άδεια να παρανομήσει  ο «φαφλατάς» Ιρλανδός υπ. Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάικλ Νούναν,

Να επιτραπεί στην Ιρλανδία μεγαλύτερη απόκλιση σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δαπάνες της το 2016 ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν. Αυτός που επιπλήττει την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, θέλει τώρα και η χώρα του να τα παραβεί.

Βέβαια ως αιτιολογία ο κ. Νούναν φέρνει την απόφασή της Κομισιόν να επιδείξει ανοχή στη Γαλλία και την Ιταλία, δύο χώρες οι οποίες αθέτησαν τους κανόνες της Ε.Ε. για τα δημοσιονομικά.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. ενέκριναν την Τρίτη την πρόταση της Επιτροπής να δοθεί στη Γαλλία νέα παράταση άλλων δυο ετών για να συμμορφωθεί προς τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, τους οποίους επανειλημμένα έχει αποτύχει να εκπληρώσει, όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή της.

Επίσης οι υπουργοί ενέκριναν την πρόταση της Κομισιόν να μην υπαχθεί η Ιταλία στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, παρότι το χρέος της, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη, αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

«Εάν δίνεις ευχέρεια σε έξι, επτά ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, θέλουμε κι εμείς ευχέρεια. Αλλά η δική μας ευχέρεια αφορά την εφαρμογή των κανόνων», ανέφερε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Νούναν εξήγησε ότι θέλει να δοθεί στο Δουβλίνο «περιθώριο για να πάρε αποφάσεις όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2016», που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr