Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος και Μπόκο Χαράμ κήρυξαν πόλεμο στις εβραϊκές κοινότητες

Ισλαμικό Κράτος και Μπόκο Χαράμ κήρυξαν πόλεμο στις εβραϊκές κοινότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος, όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, αποδέχτηκε τον όρκο πίστης που έδωσε στο “Χαλιφάτο” του η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.

Η αποδοχή της Μπόκο Χαράμ στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους έγινε με ηχογραφημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο ακούγεται η φωνή εκπροσώπου της οργάνωσης.

Όπως επισημαίνει το News Week για πρώτη φορά το Ισλαμικό Κράτος εκτός από χριστιανούς απειλεί στο μήνυμά του και τις εβραϊκές κοινότητες.

Μιλώντας εκ μέρους του αυτοανακηρυγμένου “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγντάντι, ο εκπρόσωπος του οποίου η φωνή ακούγεται στο ηχογραφημένο μήνυμα αναφέρει:

“Σας ανακοινώνουμε τα χαρμόσυνα νέα της επέκτασης του Χαλιφάτου και στη δυτική Αφρική. Ο Χαλίφης μας αποδέχτηκε τη δήλωση πίστης των αδελφών μας της Μπόκο Χαράμ και συγχαίρει τους τζιχαντιστές αδελφούς μας στη δυτική Αφρική”.

Επίσης, στο ίδιο μήνυμα, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους παρακίνησε τους Αφρικανούς μουσουλμάνους που δεν μπορούν να φτάσουν στη Συρία για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος, να ενταχθούν στη Μπόκο Χαράμ στην Αφρική.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νιγηρίας ισχυρίζεται ότι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ έχουν ήδη λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Φωνή της Αμερικής (Voice Of America) δήλωσε ότι οι νιγηριανές Αρχές γνωρίζουν τις διασυνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ Μπόκο Χαράμ και Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι το βαθμό των διασυνδέσεων, πόσα χρήματα από το Ισλαμικό Κράτος πηγαίνουν στη Μπόκο Χαράμ, πόσα και τι είδους όπλα, όπως και ποιες εθνικότητες τζιχαντιστών πηγαινοέρχονται.

Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και αναφέρθηκε σε στρατόπεδα εκπαίδευσης σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Ωστόσο, αρνήθηκε να πει σε ποιες χώρες βρίσκονται αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Η Νιγηρία προσέλαβε λευκούς μισθοφόρους ενάντια στη Μπόκο Χαράμ

Η Νιγηρία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη Μπόκο Χαράμ, η οποία σημείωνε σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες εις βάρος του νιγηριανού στρατού, προσέλαβε μισθοφόρους από τη Νότια Αφρική για να πολεμήσουν ενάντια στους τζιχαντιστές.

mesthenaries_1

Μάλιστα έχουν αναρτηθεί και φωτογραφίες στο Twitter στις οποίες μπορεί να δει κανείς λευκούς στρατιώτες, μισθοφόρους δηλαδή, σε τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους του Μαϊντουγκούρι, της περιφερειακής πρωτεύουσας της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

mesthenaries_2

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και εμείς αναγνωρίστηκαν σε ποια ακριβώς τοποθεσία τραβήχτηκαν από δημοσιογράφο του Reuters, ο οποίος είπε ότι είναι η οδός Μπάμα που οδηγεί νοτιοανατολικά εκτός της πόλης.

mesthenaries_3

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν παραδέχθηκε ότι δύο εταιρείες (μισθοφόρων) παρέχουν εκπαιδευτές και τεχνικούς στις νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις.

Η Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για 10.000 νεκρούς μόνο μέσα στο 2014 και για τις απαγωγές 275 μαθητριών.

Η Μπόκο Χαράμ διεξάγει ανορθόδοξο πόλεμο εδώ και 6 χρόνια με στόχο να επιβάλλει τον ισλαμικό νόμο Σαρία στη Νιγηρία, αλλά μετά από το 2014 προσπάθησε να απλώσει τα δίχτυα της και στον Νίγηρα και στο Τσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr