Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο “χαλίφης” είδε τον Μωάμεθ στον ύπνο του και του είπε να εγκαταλείψει τη Μοσούλη

Ο “χαλίφης” είδε τον Μωάμεθ στον ύπνο του και του είπε να εγκαταλείψει τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φήμες που διαδίδονται στους δρόμους και τις συνοικίες της κατεχόμενης Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ, λένε ότι το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη Μοσούλη δίχως να δώσει μάχη για να την υπερασπιστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ κουρδικών Μέσων, που επικαλούνται ως πηγές τους κατοίκους της Μοσούλης, η φήμη άρχισε να διαδίδεται στην πόλη μετά τις προσευχές της Παρασκευής.

Η φήμη αναφέρει ότι ο “χαλίφης” στο Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είδε στον ύπνο του τον προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος του ζήτησε να εγκαταλείψει την πόλη χωρίς να δώσει μάχη, ώστε το Ισλαμικό Κράτος να μην υποστεί απώλειες μαχητών του.

Πολλοί από τους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης ακούνε τη φήμη με αισιοδοξία και καρτερούν πότε θα έρθει η στιγμή που τα κουρδικά και τα ιρακινά στρατεύματα θα κινήσουν για να απελευθερώσουν τη Μοσούλη, ώστε να φύγουν οι τζιχαντιστές.

Άλλοι πάλι εκτιμούν, μετά τη διαφαινόμενη ήττα των τζιχαντιστών στην Τικρίτ, ότι το Ισλαμικό Κράτος κρίνει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη Μοσούλη και ψάχνει μια καλή δικαιολογία προς τους δεισιδαίμονες οπαδούς και μαχητές του, ώστε να εγκαταλείψει την πόλη δίχως αυτό να θεωρηθεί ήττα αλλά θεϊκή εντολή.

Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δείχνει να έκανε ένα στρατηγικό λάθος, να ανοίξει τρία μέτωπα συγχρόνως. Ένα με τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, ένα με τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ και ένα ακόμα ενάντια στον ιρακινό στρατό. Και ίσως ο Μπαγντάντι να μπορούσε να τους νικήσει όλους εάν δεν επενέβαιναν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι με αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες έχουν προκαλέσει στο Ισλαμικό Κράτος τεράστιες απώλειες, στις οποίες οι τζιχαντιστές αδυνατούν να απαντήσουν ή να αμυνθούν.

Ίσως ο “χαλίφης” σκέφτεται να “κλείσει” το μέτωπο του Ιράκ, τόπο καταγωγής του, να περιοριστεί στην εγκαθίδρυσή του στη Συρία και να ενισχύσει τα νέα μέτωπα που ανοίγουν σε Λιβύη και κεντρική και δυτική Αφρική.

Ίσως πάλι να πρόκειται για αυτό που λέμε στη γλώσσα μας “ράδιο αρβύλα” και το Ισλαμικό Κράτος να αποφασίσει να υπερασπιστεί τη Μοσούλη, η οποία είναι η δεύτερη πόλη του Ιράκ και καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 δίχως να συναντήσει καμία αντίσταση από τον ιρακινό στρατό, ο οποίος αν και υπέρτερος αριθμητικά προτίμησε τότε να τραπεί σε άτακτη φυγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr