ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα επιλέγουν ουκρανικό ή ρωσικό διαβατήριο

Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα επιλέγουν ουκρανικό ή ρωσικό διαβατήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Αξιόνοφ,

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ανακοίνωσε ότι -σε περίπτωση προσάρτησης με τη Ρωσία- οι κάτοικοι της χερσονήσου θα έχουν το δικαίωμα της επιλογής να κατέχουν ρωσικό ή ουκρανικό διαβατήριο.

Εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου, ο κ. Αξιόνοφ, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της Κριμαίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η Κριμαία θα ενθαρρύνει τη χρήση δύο γλωσσών, της ρωσικής και της κριμαϊκής ταταρικής.

«Δεν θα επιμείνουμε να επιστραφούν τα ουκρανικά διαβατήρια. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την γλώσσα τους. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε (τα δικαιώματα) των Τατάρων της Κριμαίας», είπε ο Αξιόνοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δύση χαρακτηρίζει παράνομο το υποστηριζόμενο από τη Μόσχα δημοψήφισμα και κρίνει ότι αυτό παραβιάζει το σύνταγμα της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Η πρώην εκπρόσωπος του Ζελένσκι κατηγορείται για «εσχάτη προδοσία»

Ο Τραμπ ανοίγει απευθείας δίαυλο Μόσχας-Κιέβου ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Ο Μοχσέν Ρεζαΐ του Ιράν συζήτησε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν «στρατηγική συνεργασία»

Ρωσία και Ελληνισμός: φιλελληνισμός, γεωπολιτική, κομμουνισμός και εκκλησιαστική πολιτική

Ουσακόφ: Αν ο Ζελένσκι τηλεφωνούσε, ο Πούτιν θα του απαντούσε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr