Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα επιλέγουν ουκρανικό ή ρωσικό διαβατήριο

Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα επιλέγουν ουκρανικό ή ρωσικό διαβατήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Αξιόνοφ,

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ανακοίνωσε ότι -σε περίπτωση προσάρτησης με τη Ρωσία- οι κάτοικοι της χερσονήσου θα έχουν το δικαίωμα της επιλογής να κατέχουν ρωσικό ή ουκρανικό διαβατήριο.

Εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου, ο κ. Αξιόνοφ, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της Κριμαίας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η Κριμαία θα ενθαρρύνει τη χρήση δύο γλωσσών, της ρωσικής και της κριμαϊκής ταταρικής.

«Δεν θα επιμείνουμε να επιστραφούν τα ουκρανικά διαβατήρια. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την γλώσσα τους. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε (τα δικαιώματα) των Τατάρων της Κριμαίας», είπε ο Αξιόνοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δύση χαρακτηρίζει παράνομο το υποστηριζόμενο από τη Μόσχα δημοψήφισμα και κρίνει ότι αυτό παραβιάζει το σύνταγμα της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Δύο δημοσιογράφοι του RT τραυματίστηκαν στον Λίβανο – Δεν ήταν «τυχαίο» καταγγέλλει η Ρωσία

Πλοία με ρωσικό αργό σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr