Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν κατηγορεί τον Ερντογάν ότι υποδαυλίζει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν κατηγορεί τον Ερντογάν ότι υποδαυλίζει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκο-περσική κόντρα για το ποιος θα είναι το “αφεντικό” στη Μέση Ανατολή πλέον δεν κρύβεται.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Ερντογάν και η Τουρκία υποστήριζαν και εξόπλιζαν σουνίτες τζιχαντιστές (μεταξύ αυτών Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα) στα μέτωπα της Συρίας αλλά και του Ιράκ.

Από την πλευρά του το Ιράν (Περσία) υποστηρίζει και εξοπλίζει τις σιιτικές δυνάμεις, όπως την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία, τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τη σιιτική κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Τώρα, με αφορμή τη κλιμάκωση του εμφυλίου στην Υεμένη, “βγήκαν μαχαίρια” και ανταλλάσσονται δημοσίως κατηγορίες που φανερώνουν τι ακριβώς σκέφτονται οι Ιρανοί για τους Τούρκους και φυσικά τι φοβούνται οι Τούρκοι από το Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε την Παρασκευή τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υποδαυλίζει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, αποκρούοντας τις κατηγορίες του ότι το Ιράν προσπαθεί να κυριαρχήσει στην περιοχή.

«Θα ήταν καλύτερα εάν εκείνοι που έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές με τα στρατηγικά τους λάθη και τις υπεροπτικές πολιτικές τους υιοθετούσαν υπεύθυνες πολιτικές» επισήμανε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης της σταθερότητας και της πρόληψης της εξάπλωσης της ανασφάλειας στην περιοχή» υπογράμμισε ο Ζαρίφ.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν απάντηση στις κατηγορίες του Ερντογάν την Πέμπτη, ο οποίος είπε ότι οι σχέσεις των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη με την Τεχεράνη αποτελούν ένδειξη των φιλοδοξιών που έχει το Ιράν για την περιοχή.

«Το Ιράν επιχειρεί να κυριαρχήσει στην περιοχή. Αυτό έχει αρχίσει να ενοχλεί εμάς, τη Σαουδική Αραβία και τις χώρες του Κόλπου. Αυτό πραγματικά δεν είναι ανεκτό και το Ιράν πρέπει να το κατανοήσει» δήλωσε ο Ερντογάν.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ιρανικές δυνάμεις δρουν στην Υεμένη, λέγοντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε ότι «το Ιράν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις πρέπει να αποσυρθούν».

Να δούμε με ποιον άλλον δεν έχει ακόμα τσακωθεί ο Ερντογάν… Πάντως μια χαρά τα πάει, εάν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr