Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εβραίοι Ουκρανίας: Φόβος και ανησυχία για τις εξελίξεις

Εβραίοι Ουκρανίας: Φόβος και ανησυχία για τις εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυκνώνουν οι φωνές μέσα στην Εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας αλλά και στο Ισραήλ που ζητούν από την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να πάρει άμεσα μέτρα και να προστατεύσει τους Εβραίους στην Ουκρανία.

Γιατί η Εβραίοι της Ουκρανίας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μίας παγκόσμιας γεωπολιτικής σύγκρουση.

Όπως αναφέρουν και τα media στο Ισραήλ “Από την μία είναι η ισχυρότατη πίεση και φόβος από την αυξανόμενη αντισημιτική προπαγάνδα από τους ναζιστές της Ουκρανίας” που παίζουν σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του Κιέβου και από την άλλη “ο Πούτιν τους βάζει στο επίκεντρο της ρητορικής του αφού όπως λέει θέλει να επέμβει για να προστατέψει τους πολίτες του αλλά και να προστατεύσει τους Εβραίους στην Κριμαία”.

Το site Jewish Press είχε τίτλο πριν από λίγες ημέρες «100 Ουκρανοί θέλουν να φύγουν και να εγκατασταθούν στην Ιουδαία και στη Σαμάρια».

Ο διευθυντής του Εβραϊκού σχολείου Μάικλ Ρόσενφελντ εξηγούσε στον ρεπόρτερ του Jewish Press ότι «20 οικογένειες αλλά και πολλοί ανύπαντροι ήδη ζητούν να φύγουν. Είναι γιατροί, δικηγόροι, διαφημιστές. Το σκέπτονταν από παλιά αλλά με όλα όσα συμβαίνουν εδώ θέλουν να φύγουν άμεσα. Γι αυτό ξεκινήσαμε ειδικό πρόγραμμα να τους βοηθήσουμε με την γλώσσα και να είναι έτοιμοι».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ «Ταυτόχρονα, μέλη της Εβραϊκής κοινότητας στο Κίεβο μαζεύουν ήδη χρήματα που θα χρειαστούν για την προστασία της κοινότητας από την αυξανόμενη αναρχία στους δρόμους. Και στην Αμερική οι εβραϊκοί σύλλογοι άνοιξαν το Ukraine Assistance Fund προκειμένου να συγκεντρώσουν οικονομική βοήθεια».

Από το τέλος του Φεβρουαρίου η βουλευτής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στο Ισραήλ, Yesh Adit, Ρίνα Φένκελ, που μέχρι το 1990 ζούσε στο Κίεβο, με ανοικτή επιστολή της καλούσε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ να καταστρώσει επειγόντως σχέδιο για να έρθουν οι Εβραίοι της Ουκρανίας στο Ισραήλ γιατί όπως εξηγούσε « δεν μπορώ να μην αντιδράσω στις πρόσφατες αντισημιτικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένης και της έκρηξης βόμβας στην Συναγωγή».

Στο γράμμα της στον Νετανιάχου επισημαίνει ότι στην Ουκρανία υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος πολέμου αλλά επίσης είναι αξιοσημείωτη και η άνοδος του αντισημιτισμού.Εφημερίδες και site μιλούν καθημερινά για Εβραϊκές συνομωσίες. Και τώρα προχωρούν σε πράξεις όπως με την πρόσφατη επίθεση εναντίον εβραίου την ώρα που πήγαινε στη συναγωγή. Η κοινότητά μας είναι κινδυνεύει».

Η εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και αριθμεί 310.000 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr