Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια από τις πιο μυστηριώδεις υποθέσεις στα παγκόσμια αεροπορικά χρονικά εξελίσσεται η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Σήμερα Τρίτη είναι η τέταρτη μέρα των ερευνών εντοπισμού του χαμένου Boeing, οι οποίες διευρύνονται, ενώ οι ελπίδες για τους 239 επιβάτες λιγοστεύουν δραματικά, αν όχι εξανεμίζονται, με τους συγγενείς να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.

m1

Ακόμα και κινεζικοί δορυφόροι μπαίνουν στη μάχη για την ανεύρεση του αεροσκάφους με το Βιετνάμ να διευρύνει και αυτό τις επιχειρήσεις, ενώ η ταϊλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα εισιτήρια των δύο επιβατών της πτήσης που χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ταϊλανδικό πρακτορείο ταξιδιών για έναν Ιρανό.

Οι αρχές της Μαλαισίας απέστειλαν πλοία προκειμένου να ερευνήσουν συντρίμμια που φέρεται πως είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Βουνγκ Τάου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Λάι Σαν Ταν.
Στο σημείο έχουν σταλεί βιετναμέζικα πλοία για να ερευνήσουν αυτό που φαίνεται πως είναι μεταλλικά κομμάτια, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με ενημέρωση της επιτροπής έρευνας και διάσωσης στο Ανόι.

m4

Στις έρευνες συμμετέχουν 9 χώρες

Στις επιχειρήσεις έρευνας συμμετέχουν ομάδες διάσωσης από εννέα χώρες –Κίνα, Μαλαισία, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Αυστραλία και Ταϊλάνδη.

Η Κίνα απηύθυνε έκκληση στη Μαλαισία να εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 154 Κινέζοι.

Σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο, το υπουργείο Άμυνας της χώρας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα. Όπως αναφέρει η Ημερησία του Κινεζικού Λαϊκου Απελευθερωτικού Στρατού, οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι ελέγχονται από βάση στο Σιάν, στη βόρεια Κίνα, αναπρογραμματίσθηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας.

Παράλληλα, το Βιετνάμ διηύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε έκταση άλλων 26.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. «Θα επεκτείνουμε την έρευνα και στο έδαφός μας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Βο Βαν Τουάν.
«Η συνολική περιοχή που έχουμε ερευνήσει μέχρι και σήμερα θα είναι 150.000 τ.χ.», ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Έρευνας και Διάσωσης Φαμ Κουέι Τιέου.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε πως είναι λίγες πια οι ελπίδες για το αγνοούμενο μαλαισιανό αεροπλάνο.
Τις προσπάθειες θα συνδράμει σήμερα ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι. Είπε ότι το αεροπλάνο P3 Orion έχει ήδη απογειωθεί από τη Νέα Ζηλανδία και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης.

Εκτός από τα βιετναμέζικα πλοία και τα αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί εντός των χωρικών υδάτων του Βιετνάμ, τουλάχιστον 30 αεροσκάφη και 40 πλοία χτενίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Ζουλκιφέλι Ζην.

Χθες, ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης στην περιοχή θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος. «Ο στόχος μας να βρεθεί το αεροσκάφος θα ενταθεί», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι αρχές απέκλεισαν την πιθανότητα η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε την Κυριακή να προερχόταν από το αεροσκάφος.

m2

Νέα στοιχεία για τα εισιτήρια των δύο επιβατών με πλαστά διαβατήρια

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε σήμερα πως τα εισιτήρια που αγοράστηκαν από δύο επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ένα ταϊλανδικό τουριστικό γραφείο για έναν Ιρανό.
Τα δύο εισιτήρια αγοράστηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια. Τα είχε κλείσει ένας άνδρας ονόματι Άλι, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.

Πρόσθεσε ότι πληρώθηκαν σε ταϊλανδέζικα μπατ από έναν άλλο Ιρανό ο οποίος διατηρεί στο θέρετρο κατάστημα που κορνιζάρει φωτογραφίες.

«Τον ανακρίναμε, αλλά δεν βρήκαμε τίποτε ύποπτο», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται τρομοκράτες», επισήμανε.

m3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr